2024.03.28, Csütörtök
Szlovák rendőrök is szolgálatot teljesítenek Bács-Kiskun vármegyében
Illusztráció: Pixabay

Szlovák rendőrök is szolgálatot teljesítenek Bács-Kiskun vármegyében

police.hu

2023.01.15. 10:00

Ismét külföldi rendőrök érkeztek Bács-Kiskun vármegyébe. A szolgálatellátást 38 rendőr segíti a következő közel két hónapban.

Hirdetés

2023. január 9. és február 28. között ismét szlovák rendőrök teljesítenek szolgálatot Bács-Kiskun vármegyében. Az új kontingens tagjait dr. Gulyás Zsolt r. dandártábornok, a Bács-Kiskun Vármegyei Rendőr-főkapitányság vezetője ünnepélyes keretek között köszöntötte Kiskunhalason - olvasható a police.hu oldalon. 

A külföldi kollégák – a korábbiakhoz hasonlóan – a megyei Mélységi Ellenőrzési és Közterületi Támogató Osztály munkáját segítik az illegális migráció visszaszorítása, a határsértők és az embercsempészek felkutatása és elfogása érdekében.

Feladataik közé tartozik az államhatártól távolabbi, mélységi területeken, autópályán, főútvonalakon a gépkocsizó járőrszolgálat, figyelőszolgálat.

A szlovák rendőrök saját egyenruhájukban és felszerelésükkel látják el szolgálati feladataikat. Intézkedési jogosultságukat - amelyre vonatkozóan a magyar jogszabályokat kell alkalmazniuk - magyar rendőr felügyelete mellett gyakorolhatják.

MegyeBács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányságrendőrségKiskunhalas