2024.04.19, Péntek
Meghosszabbították a nevezési határidőt a Böddi-szék fotópályázatára
Illusztráció: Pixabay

Meghosszabbították a nevezési határidőt a Böddi-szék fotópályázatára

Kiskunsági Nemzeti Park

2023.01.22. 10:00

A pályázatra beküldött felvételekből a zsűri válogatása alapján online fotótárlatot rendeznek és a tervek szerint a kiválasztott fotóanyagokból vándor fotókiállítást is indítanak.

Hirdetés

A Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság természetfotó pályázatot hirdetett a Böddi-szék természeti értékeit bemutató fotó vándorkiállítás és online fotótárlat elkészítése céljából. Társszervezők: a Dunatáj Természet- és Környezetvédelmi Közalapítvány és a Kiskunsági Madárvédelmi Egyesület. A pályázat nevezési határidejét meghosszabbították – olvasható a nemzeti park honlapján.

A módosított nevezési határidő: 2023. január 31. 24:00 óra

A pályázat célja a kategóriánként meghatározott természeti értékek művészi megjelenítése. A pályázatra beküldött felvételekből a zsűri válogatása alapján online fotótárlatot rendeznek és a tervek szerint a kiválasztott fotóanyagokból vándor fotókiállítást is indítanak. Az online fotótárlat a Kiskunsági Nemzeti Park Igazgatóság és a Böddi LIFE projekt honlapján lesz megtekinthető (www.knp.hu, www.boddi.hu).

A pályázat nyilvános. A pályázaton részt vehet minden 14. életévet betöltött természetes személy, amatőr fotós, aki a megadott részvételi feltételekkel készíti el pályázati anyagát.

 

Kategóriák:

Minden megadott kategórián belül a zsűri külön értékelési sorrendet állít fel a gyermek és a felnőtt korosztályból érkezett fotók esetében.

1. A Böddi-szék tájképi értékei – A Böddi-szék jellegzetes táji arculatának, jellegzetes tájképi elemeinek művészi megjelenítése

2. A Böddi-szék növény- és madárvilága – A Böddi-székre jellemző növényvilág, madárvilág művészi megjelenítése

3. Szikes víz, szikes talaj – A Böddi-szék szikes élőhelyeire különösen jellemző szikes vízi élőhelyek, szikes talaj megjelenési formák művészi megjelenítése

4. Kirándulás, terepi élmények a Böddi-széken – Természet-tisztelő látogatások bemutatása a Böddiszéken

 

Nevezési feltételek, díjazás és további információk a pályázatról a Kiskunsági Nemzeti Park honlapján olvashatók.

MegyeKiskunsági Nemzeti ParkfotópályázatKiskunsági Madárvédelmi Egyesület