2024.03.29, Péntek
Új vezérigazgató a Graboplast Padlógyártó Zrt. élén
A Graboplast győri gyára (origo.hu)

Új vezérigazgató a Graboplast Padlógyártó Zrt. élén

magyarepitok.hu

2023.01.04. 10:00

A több mint tízéves felsővezetői és nemzetközi tapasztalattal rendelkező Ivan László látja el januártól a Graboplast vezérigazgatói feladatait.

Hirdetés

Ivan László, aki eddig a szlovák közösségi személyszállításban piacvezető Arriva Slovakia vezérigazgatói pozícióját töltötte be, mostantól a Graboplast Padlógyártó Zrt. vezetését látja el – derül ki a magyar cég lapunkhoz eljuttatott közleményéből. Hozzáteszik: Ivan László vezetése alatt a vállalat többszörösére nőtt, Szlovákia legnagyobb buszvállalatává bővült.

 

Ivan László (fotó: Graboplast)

Az új vezérigazgató célja, hogy a stabil alapokra építve a Graboplast nevét és márkáját a vállalat kiváló csapatával együtt még erősebbé és ismertebbé tegyék világszerte, és innovatív termékeivel globálisan is meghatározó szereplővé váljon a vállalat.

Jancsó Péter eddigi elnök-vezérigazgató a társaság elnökeként stratégiai feladatokra fókuszál a jövőben.

 

A magyar cég három hazai gyárából szerte a világba exportál

A győri székhelyű, több mint 110 éves Graboplast Közép-Európa vezető speciális padlógyártó vállalata. A magyar tulajdonban lévő vállalatcsoport három gyára (Győr, Kecskemét, Tatabánya) öt kontinens 80 országába szállít, bevételeinek több mint 90 százaléka származik exportból.

A cég a lakossági padlók előállítása mellett saját fejlesztésű, nagy hozzáadott értékkel rendelkező speciális padlóburkolatokra koncentrál, mint például a közületi, sport- és járműipari padlók - közölték.

A nyilvánosan elérhető cégadatok szerint a Graboplast a 2020-as üzleti évben 537 dolgozót foglalkoztatott, 2021-ben 539-et. A vállalat éves nettó árbevétele 2020-ban 15,693 milliárd forint volt, 2021-ben 19,737 milliárd forint, amelyből 16,064 milliárd forint exportértékesítésből származott. A cég 2020-ban 1,348 milliárd forint veszteséggel zárt, 2021-ben pedig 361 millió forint adózott eredményt ért el.

Kecskemétépítőipari alapanyagokGraboplast Zrt.