2024.03.29, Péntek
Új kerékpárúttal gazdagodott Kiskőrös
Kiskőrős TV

Új kerékpárúttal gazdagodott Kiskőrös

magyarepitok.hu

2023.01.26. 10:00

A Scorpio-Trans munkájával 4,5 kilométeren épült ki új út, ami a helybeli tanyáknak, vállalkozásoknak, valamint a sportolni vágyóknak is pozitív fejlemény.

Hirdetés

Új kerékpárút készült el a kiskőrösi Izsáki út mellett európai uniós támogatással, mintegy 600 millió forintból, melyet a közelmúltban át is adtak, a közbeszerzési adatok szerint a munkát a Scorpio-Trans Kft. végezte el.

Domonyi László, a Bács-Kiskun vármegyei település polgármestere elmondta:

a nagy forgalmú Izsáki úti út mellett megépített 4,5 kilométeres kerékpárút nem csupán a sportot kedvelőket szolgálja. Kiskőrös e kivezető szakaszán, kül- és belterületen is sok a vállalkozás, illetve a tanyás ingatlan, így a régóta várt fejlesztés mára biztonságos körülményeket teremt a biciklivel közlekedőknek.

 

A beruházással érintett terület

 

Tabdi kerékpáros közlekedése is fejlődött

Ez a fejlesztés részben Tabdi községet is bekapcsolja a kerékpáros életbe, mivel az új bicikliút a településre vezető útig tart. A több, mint 450 millió forintos beruházáshoz az állam az uniós TOP-program keretein belül 430 millió forint összegű támogatást biztosított, amelyet az önkormányzat saját keretéből egészített ki.

MegyeKiskőröskerékpárútB Build and Trade Kft.Scorpio-Trans Kft.Tabdi