2024.03.28, Csütörtök
Közkedvelt túraútvonal jelzéseit újították meg a Kiskunsági Nemzeti Parkban
Illusztráció: Pixabay

Közkedvelt túraútvonal jelzéseit újították meg a Kiskunsági Nemzeti Parkban

Kiskunsági Nemzeti Park

2022.11.11. 11:02

A felújítást az egyesület hat tagja társadalmi munkában végezte el, a festéshez három-négy ízben is végigjárták az útvonalakat.

Hirdetés

Lakitelek-Tőserdőn, a Kiskunsági Nemzeti Park területén a Szikrai Holt-Tisza mellett húzódó, régi sárga félkör jelzésű túraútvonalat újította meg és festette át zöld félkörre nemrég a Kecskeméti ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület – olvasható a nemzeti park oldalán.

Szabó Endre, a jelenleg 108 tagot számláló, kecskeméti székhelyű egyesület elnöke elmondta: a tőserdei hídtól kezdődő körtúra már közel ötven éve létezik, mindig igen népszerű volt és ma is az. A Magyar Természetjáró Szövetség szabványainak megfelelően aktuálissá vált a Kiskunsági Nemzeti Park területén haladó turistaút jelzéseinek a felújítása, vagyis a régi sárga félkör jelzések átfestése zöld félkörre.

Egy adott helyszínen ugyanis egyezniük kell az útvonal jelzések színeinek, a népszerű kirándulóhelyen pedig két útvonal létezik. A hurokszerű út mellett egy másik, a zöld sáv jelzésű az Árpádszállás vasúti megállótól indul, érinti Tőserdőt, Tiszaalpáron a templomdomb melletti Árpád-kori feltárást és a Mátyás király utcai buszmegállóban fejeződik be.

A felújítást az egyesület hat tagja társadalmi munkában végezte el, a festéshez három-négy ízben is végigjárták az útvonalakat. Jópár helyszínen - ahol nem áll fa, főleg az Alpári-réten - faoszlopokat kellett leásni és táblákon jelezni az útirányt. Természetesen arra is figyeltek a zömében nyugdíjas önkéntesek, hogy a jelzések megfelelően sűrűn kövessék egymást.

A teljes hír a Kiskunsági Nemzeti Park honlapján olvasható.

 

MegyeKiskunsági Nemzeti Parkturistaúttúra