2024.04.25, Csütörtök
Idén a kiskunhalasi időseket segítette a Merkbau évvégi jótékonysági küldetése
Fotók: magyarepitok.hu / Nagy Mihály

Idén a kiskunhalasi időseket segítette a Merkbau évvégi jótékonysági küldetése

magyarepitok.hu

2022.11.23. 10:30

A kiskunhalasi székhelyű Merkbau számára mindig is kiemelten fontos volt a társadalmi felelősségvállalás, ennek megfelelően a cégcsoport idén a kiskunhalasi Idősek Klubjának épületenergetikai fejlesztéséhez járult hozzá 2 millió forinttal.

Hirdetés

Akárcsak az elmúlt években, az idei karácsonyi ünnepek alkalmából is egy újabb nemes ügyet támogat az immár több mint 30 éves múltra visszatekintő MERKBAU Zrt.: a cégcsoport számára minden évben kiemelten fontos, hogy központja városában, Kiskunhalason találjon támogatásra érdemes intézményt, így idén november 21-én a Halasi Többcélú Kistérségi Társulás Szociális Szolgáltató Központ keretein belül működő Idősek Klubjának épületenergetikai fejlesztéséhez járult hozzá 2 millió forinttal.

A felajánlásnak köszönhetően az időskorúak gondozását segítő intézményben egy jelentősebb energetikai felújítás valósul meg, így az összeget többek között az ajtók- és ablakok cseréjére, légkondicionáló berendezés telepítésére és egy korszerűbb kazán cseréjére fogják fordítani.

 

 

Évek óta elkötelezettek a társadalmi ügyek és a fenntarthatóság mellett

A MERKBAU Zrt. évek óta elkötelezett a társadalmi felelősségvállalás (CSR) területén is, ezért időről időre különféle ügyek mögé áll be támogatóként. A vállalat az elmúlt három évben az évvégi partnerajándékra szánt összeget kiegészítve, egy-egy társadalmilag fontos területet támogatott.

Ahogyan arról korábban már beszámoltunk, elsőként 2019-ben, a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház számára nyújtottak 3 millió forintos támogatást, amelyet az intézmény a stroke neurológia progresszivitásának emelésére fordíthatott, 2020-ban pedig a fenntarthatóságot helyezték a középpontba, melynek részeként többek között egy napelemparkkal és faültetéssel is hozzájárultak az ökológiai lábnyom csökkentéséhez.

Ezt követően a társadalmi szerepvállalás olyan módon került fókuszba a vállalat életében, hogy tudatosan kezdték el megtervezni és szervezni az ehhez kapcsolódó tevékenységeket.
Ennek megfelelően 2021-ben az ünnepi hagyományokat folytatva, ismét egy nemes célra fordították az összeget, és a Merkbau Oktatási Alapítvány számára nyújtottak 1 millió forintos támogatást egy új, iskolai játszótér megépítéséhez.

 

 

A már több mint 10 éve nyugdíjba vonult munkatársaikról sem feledkeznek meg

A cégcsoport tájékoztatásából ugyanakkor az is kiderült, hogy a kiskunhalasi Idősek Klubjának támogatása mellett a cégcsoport rendszeresen igyekszik a saját nyugdíjba vonult munkatásaival is a kapcsolatot tartani:

Immáron több mint 10 éve, minden októberben megtartják a több mint 40 jelenlévő vendég társaságában a Nyugdíjas Találkozót, amelyre szintén Kiskunhalason szokott sor kerülni.

Kiemelték: a fentieken túl továbbra is támogatják a Kiskunhalasi Úszó- és Gyógyúszó Egyesületet, a Kiskunhalasi Városi Fúvószenekar Egyesületet, különböző városi és iskolai rendezvényeket, a jövőben pedig további elképzelésekkel is bővítik a CSR-tevékenységüket.

A cégcsoport mára már Kiskunhalas város és Bács-Kiskun megye gazdaságának egyik legmeghatározóbb szereplőjévé vált, mindemellett az építőipar minden szegmensében jelen van, töretlenül fejlődik, és nemzetközi leányvállalatai által már Németországban és Romániában is egyre bővül tevékenységével.

 

 

Galéria

Merkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.KiskunhalasMegyeadománytársadalmi felelősségvállalás