2024.04.19, Péntek
A magyarság legfőbb értékeit megörökítő szálloda épült Bács-Kiskun megyében

A magyarság legfőbb értékeit megörökítő szálloda épült Bács-Kiskun megyében

magyarepitok.hu

2022.09.09. 06:58

A ZÁÉV és a FERROÉP által kivitelezett négycsillagos hotel szobái egy-egy hungarikumról kapták nevüket.

Hirdetés

Lakiteleken átadták a ZÁÉV Zrt. és a FERROÉP Zrt. kivitelezésében megépült Hungarikum Hotelt – derült ki a hirado.hu híréből.

A Makovecz Imre tanítványa, Tamás Gábor által tervezett szálloda 79 szobával és 158 férőhellyel jött létre. A négycsillagos hotel kiemelt kormányzati beruházás keretében, nettó 7,895 milliárd forintból épült fel a lakitelki Hungarikum Ligetben.

A portál híre szerint a 2020 tavaszán elkezdett beruházásban 80 új munkahelyet teremtettek, és három megyéből, Bács-Kiskunból, Jász-Nagykun-Szolnok és Csongrád-Csanádból is foglalkoztatnak munkavállalókat. A Hungarikum Hotelt saját étteremmel rendelkezik és három konferenciaterem található benne, amelyek Bíró Zoltán, Bakos István és Kassai Lajos nevét viselik. Ezen túlmenően a hotel szobái egy-egy hungarikumról kapták nevüket, ezzel is erősítve a nemzeti összetartozást.


A 26 hektáros területen több mint 40 épület található

Az átadó ünnepségen Lezsák Sándor, a lakiteleki Népfőiskola Alapítvány kuratóriumi elnöke emlékeztetett, 1998 őszén vázolta fel terveit a Hungarikum Ligetről Orbán Viktornak, melyre a későbbi kormányfő így reagált: "Ez olyan szép, hogy meg kell csinálnunk." A terület ma 26 hektáron fekszik, több mint 40 épület található rajta, és jelenleg 275 ember dolgozik a komplexumban.

Úgy fogalmazott, a Hungarikum Liget olyan, amilyennek Magyarországot is szeretnék látni: mélyen a történelmi múltban gyökerező és önellátó. Hangsúlyozta: a népfőiskolai hálózaton belül működő Hungarikum Liget a a Kárpát-medence egészséges jövőjét biztosítja.

Lezsák Sándorné Sütő Gabriella köszöntőjében ismertette a beruházás részleteit és köszönetet mondott az előkészítésben és kivitelezésben résztvevőknek. Kiemelte, a kivitelezésben résztvevő szakembereknek a szívük-lelkük benne van az épületben, melyet olyan elhivatottsággal építettek, mintha a sajátjuk lenne. A beszédeket követően Kiss-Rigó László, Szeged-Csanádi egyházmegye püspöke, Bagi Ferenc, Lakitelek plébánosa és Kókai Géza, Lakitelek lelkipásztora áldotta meg és szentelte fel az új épületet.

MegyeLakitelekHotelZÁÉV Építőipari Zrt.FERROÉP Zrt.szállodaberuházás