2024.04.20, Szombat
Öt ütemben újulnak meg Tiszakécske leromlott állapotú útjai
Illusztráció: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

Öt ütemben újulnak meg Tiszakécske leromlott állapotú útjai

magyarepitok.hu, TED

2022.08.25. 08:30

A burkolatjavításokkal jelentősen biztonságosabb és komfortosabb lesz a közlekedés a város egyes részein.

Hirdetés

Nyertest hirdetett Tiszakécske Város Önkormányzata a tulajdonában lévő utak burkolatainak felújítására, megerősítésére. Az öt ütemben készülő rekonstrukciót az európai közbeszerzési értesítőben megjelent dokumentum szerint a Duna Aszfalt Zrt. végezheti, 78 377 731 forint összértékben. A keretmegállapodás mélyépítés, út- járdaépítés, vízépítés kivitelezési és tervezési munkák elvégzéséről szól.

A felújítás során az elöregedett, kátyús útburkolatokat megerősítik, a teljesen tönkrement felületeket pedig útalapig bontják vissza. Az útcsatlakozásokat a lekerekítő ívek végéig, a burkolt kapubejárókat az útpadka szélességében újítják meg.

Az érintett területek:  

  • Bocskay utca és Szabolcska utca
  • Németh utca
  • Gárdonyi utca
  • Kerekdombi út Zsálya utca
  • Hermann utca.

Valamennyi útra jellemző, hogy a burkolat szélein nincs szegély és nem is épül új, 30 centiméter szélességben kiigazítás, profilozás készül.

A szabvány keresztmetszetű földmedrű szikkasztó árok rendszer, valamint a kapubejárók és útcsatlakozások alatt meglévő átereszek mindenhol megmaradnak.

Az ismertető szerint a felújítási terv nem tartalmazza a burkolatok oldalán lévő zöldfelület korszerűsítését, az külön szakági terv alapján készülhet el. A rekonstrukcióba járdaépítés és járdafelújítás sem tartozik. A beavatkozás egyik út esetében sem érinti a Magyar Közút kezelésében lévő úthálózatot.

MegyeTiszakécskeútfelújításDuna Aszfalt Zrt.