2024.03.28, Csütörtök
Tematikus programokkal indult el az első Merkbau Nyári Tábor Kiskunhalason
Fotók: magyarepitok.hu

Tematikus programokkal indult el az első Merkbau Nyári Tábor Kiskunhalason

magyarepitok.hu

2022.07.29. 15:00

Idén első alkalommal rendezték meg a Merkbau kiskunhalasi székhelyén a Merkbau Nyári Tábort, amelyen öt napon keresztül, interaktív programokban és változatos közösségi élményekben vehettek részt a vállalat dolgozóinak gyerekei.

Hirdetés

A júniusban megrendezett „Muti, hol dolgozol!” élménynap sikereit követően most újabb izgalmas élményben lehetett részük a Merkbaunál dolgozó kollégák gyermekeinek: Idén nyáron ugyanis első alkalommal rendezték meg július 25-29 között a Merkbau Nyári Tábort Kiskunhalason. Az 5 napos program a vállalat saját kezdeményezéseképp, Kovács-Merényi Judit, CSR projektfelelős főszervezésében, önkéntesek bevonásával valósult meg.

 

Fotók: magyarepitok.hu

 

A táborban összesen 20 gyerek - 11 lány és 9 fiú - vett részt, melynek célja, hogy egyrészt a tábor idejére megoldódhasson a nyári szünetet töltő gyerekek felügyelete, másrészt közösségépítés szempontjából is nagyszerű alkalmat nyújtott az ismerkedésre, vagy a kreatív programok által akár új ismeretek megszerzésére.

A szervezők a tábor idejére egy olyan interaktív programsort állítottak össze, ahol a 4 és 12 év közötti fiatalok

egy Európai körutazás tematikájára építve ismerkedhettek országokkal, azok jellegzetes szokásaival és hagyományaival, emellett pedig jelmezes karneválozás, játékos kvízek és rengeteg közösségi élmény is várta őket.

 

 

Komplex szervezést igényelt a tábor működtetése

Az első Merkbaus nyári tábor programjairól és szervezésének részleteiről Kovács-Merényi Judittal beszélgettünk, aki elmondta, 3 gyermekes anyukaként személyesen is megtapasztalta milyen kihívást jelenthet nyáron a gyerekek felügyeletének megoldása. Ebből kifolyólag egy felmérést végzett a vállalatnál, melyből kiderült, a kollégák körében is nagy segítséget nyújtana egy ilyen tábor megrendezése.

A főszervező korábban még nem szervezett tábort, ettől függetlenül azonban minden hivatalos teendővel kapcsolatban alaposan tájékozódott, illetve megszervezett minden szükséges engedélyt a tábor működtetéséhez.

„Kerestem helyszínt, megoldottam az étkezés kérdését, felvettem a kapcsolatot a Nébih-hel, találtam pedagógus segítséget a tábor idejére, emellett megtörtént a tábor hivatalos lejelentése is a Nébih felé”

– fejtette ki a szervező, hozzátéve, mindeközben már a tábor témáján is gondolkozott.

 

Európai körutazásra kalauzolták a gyerekeket

Kovács-Merényi Judit a tábor tematikáját illetően azt is megosztotta a lapunkkal, hogy elsősorban a saját érdeklődési köre adta hozzá az inspirációt, ami az utazás.

Ezalapján a tábor többnapos programjain egy Európai körutazásra kalauzolták el a gyerekeket, és négy országba „utazhattak el”: Németországba, Olaszországba, Erdélybe és Franciaországba.

A szervező hozzátette, a helyszínek kiválasztásához azonban segítséget kért:

„Megkerestem a Merkbau Zrt. alapító tulajdonosainak feleségeit, és felkértem őket, hogy 1-1 napra segítsenek be a tábori programokba. Ők eredetileg mindhárman pedagógusok, van, aki korábban rendszeresen táboroztatott is gyerekeket, így nem állt tőlük távol a feladat, és szívesen vállalták is mindhárman.” – fejtette ki a főszervező.

Hozzátette, a tábor első napján, hétfőn egy ismerkedős napot tartottak, kötetlenebb, csapatépítő feladatokkal, ezt követően pedig az alapító tulajdonosok feleségeinek segítségével, kedden vette kezdetét az „utazás”. Végezetül pénteken a táborvezető pedagógus kalauzolta el a fiatalokat Franciaországba.

 

 

Tervben van, hogy a jövőben több városban is hasonló tábort indítsanak

A tábor szervezőjét a helyszínről, illetve a jövőbeli tervekről is kérdeztük, amivel kapcsolatban kifejtette, a tábor helyszínéül azért is esett a választás Kiskunhalasra, mert itt van a cég legnagyobb dolgozói létszáma, ezzel együtt a legtöbb gyerek is. Emellett a programok csak napközben zajlottak, így opcionálisan csak a városban élő kollégák gyermekeit tudták nap mint nap a helyszínre vinni.

 

 

Hozzátette, a cég többi telephelyén is volt igényfelmérés, de a létszám mindenhol 10 fő alatt volt, így ezalkalommal máshol nem tudtak tábort szervezni.

„Talán, ha egyszer majd bevállaljuk, és ottalvós tábort szervezünk, akkor találkozhatnak a különböző telephelyeken dolgozó kollégák gyerekei is. Remélem, máskor is lesz lehetőségem találkozni a gyerekekkel, akár táborban, családi napon, vagy a „Muti, hol dolgozol!” napon, amit szintén idén rendeztünk meg először, de - a nagy sikerre való tekintettel - biztosan nem utoljára” – emelte ki végezetül Kovács-Merényi Judit.

 

 

Galéria

MegyeMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Zrt.Merkbau Nyári Tábor