2024.04.20, Szombat
Energetikai fejlesztést kap az ágasegyházi sportközpont
Fotó: Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

Energetikai fejlesztést kap az ágasegyházi sportközpont

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2022.07.15. 16:00

A fejlesztés során a sportcsarnok épületében többek között részleges homlokzati nyílászáró cserét és fűtéskorszerűsítést hajtanak végre.

Hirdetés

Ágasegyháza önkormányzata pályázatot nyújtott be TOP_PLUSZ-2.1.1-21 ÖNKORMÁNYZATI ÉPÜLETEK ENERGETIKAI KORSZERŰSÍTÉSE felhívásra „Épületenergetikai fejlesztés Ágasegyháza településen” címmel (projekt azonosítószáma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BK1-2022-00010). A projekt keretében 66 199 527 Ft vissza nem térítendő európai uniós forrásból a fő cél a sportcsarnok és a gyermekétkeztető épületének energetikai fejlesztése.

A fejlesztés eredményeként a sportcsarnok épületében részleges homlokzati nyílászáró csere, fűtéskorszerűsítés (hőtermelő, hőleadó), illetve a gyermekétkező épületén külső határolószerkezet hőszigetelése (zárófödém) és homlokzati nyílászáró részleges cseréje, fűtéskorszerűsítés és napelemek telepítése valósul meg.

A tervezett fejlesztés teljes egészében önkormányzati tulajdonú épületek energiahatékonyságának javítását, ezen belül pedig a fosszilis energiahordozókból származó üvegházhatású gázok kibocsátásának csökkenését szolgálja. A tevékenységek hozzájárulnak az intézmények primerenergia-fogyasztásának, valamint az intézmények ÜHG-kibocsátásának csökkentéséhez.

A projekt a Széchenyi Terv Plusz program keretében valósul meg.

 

MegyeBács Kiskun Megyei ÖnkormányzatÁgasegyházaenergetikai korszerűsítés