2024.04.24, Szerda
A kunszállási Tóth Pál Általános Iskola volt a legkreatívabb a tűzmegelőzési versenyen
Fotó: Szőke Péter BM OKF

A kunszállási Tóth Pál Általános Iskola volt a legkreatívabb a tűzmegelőzési versenyen

katasztrofavedelem.hu

2022.06.12. 14:22

A Tűzoltó Skanzenban tartotta meg az alkotópályázat díjátadó ünnepségét június 10-én az Országos Tűzmegelőzési Bizottság. Idén végre igazi találkozásnak örülhettek a gyerekek, ezúttal nemcsak szép szavakat, hanem valódi élményeket is kaptak alkotó munkájukért cserébe. Az alkotói pályázat eredményhirdetése ugyanis tartalmas nyár eleji programmá változott.

Hirdetés

A Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság negyedik kerületi hivatásos tűzoltó-parancsnoksága csaknem száz vendéget fogadott a hét utolsó munkanapján, de ezúttal nem munkáról, hanem annak jól megérdemelt jutalmáról szólt a rendezvény. 

Az Országos Tűzmegelőzési Bizottság 2014 óta minden évben meghirdeti tűzvédelem témakörben alkotói pályázatát. Ez idő alatt csaknem harminchétezer-négyszáz művet készítettek a gyerekek.

A 2022-ben meghirdetett alkotói pályázatra négyezer-háromszázhuszonhat pályamű érkezett az országból, valamennyi kategóriában tartalmas alkotások születtek. Idén országosan kilencszázharmincegy óvodai és háromezer-háromszázkilencvenhat iskolai művet nyújtottak be. Ezúttal is készült film, montázs, térbeli kompozíció, prózai és lírai mű is, a zsűrinek hosszas fejtörést okozott, hogy a jók közül kiemelje a legjobbakat. 

A legkreatívabb iskola címet a Bács-Kiskun megyei kunszállási Tóth Pál Általános Iskola szerezte meg, százharmincnégy alkotást küldtek be.

MegyeKunszálláskatasztrófavédelem