2024.04.19, Péntek
Már zajlik a munka a két megyét összekötő 441-es főúton
Fotók: NIF Zrt.

Már zajlik a munka a két megyét összekötő 441-es főúton

magyarepitok.hu, NIF Zrt.

2022.05.10. 10:00

A Colas dolgozik a mintegy 10 kilométert érintő projektben, melynek során közel 3 kilométeren négysávosítják a főutat.

Hirdetés

Februárban tartották a 441-es számú főút Kecskemét és Nagykőrös közötti szakaszának fejlesztéséról szóló projekt nyitóünnepségét. A NIF Nemzeti Infrastruktúra Zrt. (NIF) beruházásában a mintegy 10 kilométert érintő projektben a 441-es főút egy jelentős kecskeméti szakaszát négysávosra bővítik, emellett a 445-ös kecskeméti északi elkerülő és a nagykőrösi Téglagyári utca közötti 7,29 kilométeren a meglévő 2×1 sávos burkolatot megerősítik.

Fotók: NIF Zrt.

A nettó 8,495 milliárd forint értékű munkát a Térségi közúti beruházások (TKB) program keretében, hazai forrásból finanszírozák, a kivitelezést a Colas Út Zrt. végzi el.

A projekt keretén belül egyebek mellett 2 körforgalmat építenek. A szakaszon 11 mezőgazdasági és egyéb területek megközelítését szolgáló útcsatlakozást alakítanak ki. Katonatelepnél hat jelzőlámpás és három járműosztályozós csomópontot alakítanak ki, illetve egy jelzőlámpával ellátott gyalogátkelőhelyet is létesítenek. A fentieken túl egy új bicikliutat is kapnak a kerékpárosok, továbbá áthelyezik a buszöblöket.

A nyár folyamán elkezdődhet a főpálya átépítése

A beruházó május 9-i tájékoztatása szerint a területelőkészítéssel megkezdődött a kivitelezés első fázisa: a munkaterületen jelenleg bozót- és cserjeirtást, fakivágási, illetve régészeti feladatokat lőszermentesítést végeznek.

A tervek szerint június elején megkezdődik Nagykőrösön a Téglagyár úti csomópont átépítése, a hónap végén pedig Nagykőrös belterületén a burkolat felújítása a Kálvin térig. A közműkiváltásokat júliusban kezdik meg mind Nagykőrös, mind pedig Katonatelep területén. A főpálya átépítését várhatóan a nyár második felében kezdik meg Nagykőrös, Téglagyári úti csomópont és az M44 gyorsforgalmi út csomópontja közötti szakaszon.

A kivitelezés ideje alatt a közlekedőnek forgalmi változásokra kell számítaniuk, melyről a beruházó folyamatosan tájékoztatja az érintetteket.

Galéria

MegyeKecskemétnagykőrösútépítéskerékpárútColas445-ös útNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.441-es főút