2024.04.24, Szerda
A Soltút számos országos jelentőségű projektben vesz részt
Illusztráció: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu

A Soltút számos országos jelentőségű projektben vesz részt

magyarepitok.hu, TEOL

2022.05.31. 07:30

A vállalat fő tevékenysége az útépítés, felületi bevonatok építése, térburkolatok, kerékpárutak építése és csatornaépítés.

Hirdetés

33 éve avatták várossá Dunaföldvárt, amire minden esztendőben kora tavasszal ünnepi gálaműsorral és díjátadó ünnepséggel emlékezik a település. A Város Napján a hagyományos programon minden évben ilyenkor jutalmazzák a város legjobbjait – olvasható a Tolna Megyei Hírportál oldalán.

Az eseményen Horváth Zsolt, a város polgármestere elmondta:

„A vállalkozók anyagi erőforrásaikkal hozzájárulnak ahhoz, hogy Dunaföldvár működőképes legyen, alapfeladatát el tudja végezni, munkát adnak az itt élőknek és felelősséggel viseltetnek a közösség iránt.

Nagy öröm a város vezetésének látni, hogy a két oldal szimbiózisban együtt mozog – vélekedett, majd hozzátette: ez az ünnepség erről szól, megköszönni a civileknek amit tettek, a vállalkozóknak, akik ezt a települést anyagi erőforrásokkal működtetik, valamint azoknak, akik az egészségünkkel, az oktatással, gyermekeik nevelésével foglalkoznak.

 

A vállalat országos jelentőségű projekteken dolgozik

A díjátadón a város vezetése köszöntötte a „legjobban adózó” dunaföldvári cégeket, köztük a Soltút Kft.-t is. Az 1991-ben alakult vállalat solti központi telephelye mellett Baján, Sásdon és is Dunaföldváron önálló telephellyel rendelkezik.

A vállalat fő tevékenysége az útépítés, sport- és játéktér építés, továbbá felületi bevonatok építése, térburkolatok és kerékpárutak építése, csatornaépítés és csatornaépítés utáni burkolat helyreállítás, lokális útjavítás, hézagjavítás, nagy tömegű földmunkák és bontások, mart és bontott aszfalt tárolás és újrahasznosítás, bontott betonok törése, téli útüzemeltetés, ipari só kereskedelem.

A Soltút Kft. számos országos jelentőségű projektben vett és vesz részt napjainkban is. Ezek közül érdemes kiemelni az M44 autóút Tiszakürt−Kondoros közötti 20 kilométeres szakasz építését, a folyamatban lévő, Pápa gyorsforgalmi kapcsolatát megteremtő 83-as főút beruházását, továbbá konzorciumi partnerként részt vett a 67-es út négysávosításában is.

A vállalat mellett további 9, országosan is jól ismert céget is kiemeltek: az Audax Renewables Kft., az Első Magyar Pékpont-rendszer Kft., E.ON Dél-dunántúli Gázhálózati Zrt., az E.ON Dél-dunántúli Áramhálózati Zrt., az M6 Tolna Autópálya Koncessziós Zrt., a Messer Hungarogáz Kft., a LAKÓGÉP Kft., a Pannonia Bio Zrt., a, valamint a VAJDA REAL ESTATE Kft. vehetett át elismerést.

MegyeSoltút Kft.Dunaföldvár