2024.03.19, Kedd
Bács-Kiskun megyében is nyitva tartanak hétvégén a kormányablakok
Illusztráció: Pixabay

Bács-Kiskun megyében is nyitva tartanak hétvégén a kormányablakok

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2022.05.23. 14:30

Rendkívüli, hétvégi nyitvatartással segítik a kormányablakok a június 30-án lejáró személyazonosító okmányok cseréjét.

Hirdetés

Május utolsó hétvégéjétől június végéig Budapest és Pest megye valamennyi kormányablaka, vidéken pedig több mint 120 kijelölt kormányablak fogadja az ügyfeleket szombaton és vasárnap 8 és 14 óra között; pünkösdvasárnap kivételével. Kizárólag a veszélyhelyzet alatt lejárt személyazonosító igazolvány, vezetői engedély és útlevél cseréjét lehet intézni - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal honlapján

 

Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra

A várakozással és ügyintézéssel együtt átlagosan 30-60 perc alatt elintézhető az okmánycsere. Nincs szükség előzetes időpontfoglalásra; akkor is érdemes felkeresni a kormányablakot – akár hétköznap, akár hétvégén –, ha a foglalható időpontok már beteltek.

 

A jogosítvány meghosszabbítása online is intézhető

Fontos tudni, hogy a jogosítvány meghosszabbítása az Ügyfélkapun keresztül online, automatikusan is megoldható, ha a háziorvos kiállította az orvosi alkalmassági engedélyt. A lejárt forgalmi engedélyek miatt nem a kormányablakokat, hanem a műszaki vizsgaállomásokat kell keresni.

Június 30-án valamennyi, a járványügyi veszélyhelyzet idején automatikusan meghosszabbított személyazonosító okmány érvényessége lejár. A határidő közeledtével egyre többen keresik fel a kormányablakokat, ezért bővítjük azok kapacitását. A hétvégi nyitvatartással június végéig 500 ezerrel több ügyfelet tudnak kiszolgálni.

 

A nyitva tartó kormányablakokról listája itt érhető el.

MegyekormányablakBács-Kiskun Megyei Kormányhivataligazolványszemélyi igazolvány