2024.04.23, Kedd
Vezérőrnaggyá léptették elő a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitányt
Illusztráció: Pixabay

Vezérőrnaggyá léptették elő a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitányt

MTI

2022.04.29. 14:12

Ünnepséget rendeztek a rendőrök és a tűzoltók napja alkalmából.

Hirdetés

Rendőröket és tűzoltókat köszöntöttek április 28-án a Belügyminisztériumban, az ünnepségen Pintér Sándor belügyminiszter díjakat és érdemjeleket adott át.

A rendőrök, illetve a tűzoltók napja alkalmából tartott rendezvényen elhangzott: Áder János köztársasági elnök a belügyminiszter előterjesztésére vezérőrnaggyá lépteti elő Dávid Károlyt, a Bács-Kiskun megyei rendőrfőkapitányt, Kovács Gábort, a Nemzeti Közszolgálati Egyetem Rendészettudományi Karának dékánját, Tiborcz János Vas megyei rendőrfőkapitányt, valamint dandártábornokká Egri Gyulát, a Zala Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság vezetőjét.

Az ünnepségen Pintér Sándor Az év rendőre és Az év tűzoltója miniszteri díjakon kívül Bátorságért érdemjeleket, Szent György-érdemjeleket, Szent Flórián-érdemjeleket, valamint soron kívüli előléptetéseket, tanácsosi és főtanácsosi címeket, ajándéktárgyakat adott át. Félszáznál több rendőr, illetve tűzoltó részesült valamilyen elismerésben.

Április 24. Szent Györgynek, a rendőrség védőszentjének, május 4. pedig Szent Flóriánnak, a tűzoltók védőszentjének a napja.

MegyeBács-Kiskun megyerendőrségtűzoltóság