2024.04.19, Péntek
Továbbra is tart a tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun megyében
illusztráció - pixabay

Továbbra is tart a tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun megyében

MTI

2022.04.04. 17:13

A hétvégi csapadéknak köszönhetően több megye területén jelentősen csökkent a tűzkockázat, Bács-Kiskun megyben azonban továbbra is indokolt a tűzgyújtási tilalom fenntartása.

Hirdetés

A hétvégi csapadéknak köszönhetően Békés megye területén is jelentősen csökkent a tűzkockázat, ezért április 5-től visszavonják a korábban elrendelt tűzgyújtási tilalmat - közölte a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (Nébih) hétfőn.

Hozzátették, a Nébih a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével oldja fel keddtől Békés megyében is a fokozottan tűzveszélyes időszakot.

Ugyanakkor jelezték, Bács-Kiskun és Csongrád megyék fokozottan veszélyeztetett területein továbbra sem volt elegendő a csapadék mennyisége, ezért változatlanul indokolt a tűzveszélyes időszak, illetve a tűzgyújtási tilalom fenntartása.

A Nébih múlt pénteken arról tájékoztatott, hogy a Belügyminisztérium Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóságának egyetértésével Budapesten, Baranya, Borsod-Abaúj-Zemplén, Fejér, Győr-Moson-Sopron, Jász-Nagykun-Szolnok, Komárom-Esztergom, Hajdú-Bihar, Heves, Nógrád, Pest, Somogy, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Tolna, Vas, Veszprém, Zala megyében oldották fel a fokozottan tűzveszélyes időszakot.

Az aktuális tűzgyújtási tilalomról a www.erdotuz.hu és a www.katasztrofavedelem.hu honlapon elhelyezett térkép segítségével tájékozódhatnak az érdeklődők.

Megyetűzgyújtási tilalomNébih