2024.04.19, Péntek
Szállodai körülményeket biztosító dolgozói szálló épült Kiskunhalason
Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

Szállodai körülményeket biztosító dolgozói szálló épült Kiskunhalason

magyarepitok.hu

2022.04.22. 11:30

A kivitelezést a Modinvest cégcsoporthoz tartozó kiskunhalasi székhelyű MI.-BAU TRADE Kft. valósította meg.

Hirdetés

A 155 fő elhelyezésére alkalmas dolgozói szállodát adtak át április 22-én Kiskunhalason. Az Esze Tamás Lakótelepen álló Misztrál Szállót barnamezős beruházásként egy hosszú ideje használaton kívül álló épület felújításával alakították ki. A projekthez a kormány pályázati úton elnyert 407,7 millió forint vissza nem térítendő támogatást biztosított.

A kivitelezést a Modinvest cégcsoporthoz tartozó kiskunhalasi székhelyű MI.-BAU TRADE Kft. valósította meg.

A beruházás eredményeként egy háromszintes, hotel körülményeket biztosító, I. osztályú minősítésű dolgozói szálló épült. A 29 apartmanban 61 szobát alakítottak ki, melyek mindegyikében WC és fürdőhelyiség és teakonyha várja a lakókat.

Fotók: Nagy Mihály/magyarepitok.hu

 

Napelemes rendszer segíti az épület energiaellátását

Az épületben helyet kapott egy akadálymentesített apartman, orvosi vizsgáló és beteg szoba is. A közös használatú helyiségekben főzésre, étkezésre, mosásra is lehetőség adódik. A munkaidő utáni szabadidő eltöltésére televízióval is felszerelt, kényelmes közös használatú belső terek állnak rendelkezésre, továbbá az épület körüli parkosított területen kerti kiülőket is kialakítottak.

A gépjárművek biztonságát zárt parkoló, a személy- és vagyonbiztonságot zártláncú kártyás beléptetőrendszer biztosítja.

 

Az épületen egy 50kW teljesítményű napelemes rendszert helyeztek el, mely kiegészíti a hőszivattyús fűtés-hűtési energiaellátást. A létesítmény üzemeltetéséhez és fenntartásához 6 új munkahely jön létre.

Az üzemeltetést végző MI.-BAU TRADE Kft. közleménye szerint a beruházás célja, hogy a Misztrál Szálló üzembe helyezésével és működésével hozzájáruljon Kiskunhalas és térsége munkaerő mobilitásához.

 

A Budapest – Belgrád vasútvonal építése hozzájárulhat a térség munkaerőpiacának további növekedéséhez

Az eseményen Dr. Zöldnagy Viktória, az Innovációs és Technológiai Minisztérium helyettes államtitkára elmondta: „A Bács-Kiskun megyei foglalkoztatási adatok visszatértek a koronavírus-válság előtti szintre. A magyar munkaerő nem túl mobil, ezért ezt különböző intézkedésekkel igyekszünk segíteni, ilyen például a munkásszállások építése is.”

Bányai Gábor, országgyűlési képviselő kiemelte: „A szálló építésére a térség munkaerőpiacának átalakulása következtében volt szükség." Reményét fejezte ki, hogy a közeljövőben a Budapest – Belgrád vasútvonal építése kapcsán is lakhatási lehetőséget tudnak biztosítani a vasútépítők számára.

Kuris István László, Kiskunhalas alpolgármestere hozzátette: „A szálló a jövőben a lakótelep üde színfoltja lehet, hiszen az épület környezete rendezett képet mutat. A város egyre több térképre szeretne felkerülni (kulturális, gyógyfürdők, közlekedési, fejlesztési), ezért abban bízom, hogy a 155 ágy mellé rengeteg pótágyat kell majd beszerezni.”

Németh Miklós, a MI.-BAU TRADE Kft. ügyvezetője ismertette: „2021 februárjában indult a kivitelezés. A háromszintes, összesen 2400 négyzetméteres komplexum a meglévő szerkezetkész épület teljes körű felújításával, átalakításával épült meg. A beruházás célja, hogy szálló üzembe helyezésével és működésével hozzájáruljon Kiskunhalas és térsége munkaerő mobilitásához.

 

Galéria

MegyeKiskunhalasBács-Kiskun megyeModinvest Kft.szállodaberuházásmunkásszállókMI.-BAU TRADE Kft.