2024.06.13, Csütörtök
Korszerűsítés és bővítés a hulladékgazdálkodási vállalatnál
Pixabay - illusztráció

Korszerűsítés és bővítés a hulladékgazdálkodási vállalatnál

MTI

2022.03.17. 17:00

A ma már évi 8000 tonna hulladékfeldolgozási kapacitást is meghaladó Geoconstans Kft. egyedi, modern gépsorral fejleszti tovább szabadszállási telephelyének teljesítményét.

Hirdetés

Mintegy 760 millió forint összköltségvetésű beruházás keretében újrahasznosított gumi és műanyag alapanyagot feldolgozó gépsorral bővítette hulladékgazdálkodási kapacitását a ceglédi Geoconstans Kft. szabadszállási telephelyén - közölte a cég az MTI-vel.

A társaság közleménye szerint a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 380 millió forint európai uniós támogatást kiegészítve önerejükkel fejlesztették a Bács-Kiskun megyei telephelyüket.

A beruházásnak köszönhetően egy több elemből álló, egyedi tervezésű, modern gépsor segítségével forgalomtechnikai eszközök előállítása válik lehetővé másodlagos alapanyagból, amelynek eredményeképpen a vállalatnál technológiai korszerűsítés és gyártási kapacitásbővülés is realizálódik.

A projekt megvalósulása hozzájárul a termelékenység növekedéséhez, ezáltal a magasabb hazai hozzáadott érték eléréséhez, továbbá az újrahasznosított alapanyagból készülő termékek létrehozásával elősegíti az ipari tevékenységek környezetkárosító hatásainak csökkentését is. A közlemény szerint a fejlesztéssel a cég két munkahelyet is teremtett.

A Geoconstans Kft. még 2008-ban hulladékgazdálkodási feladatok ellátására alakult. Jelentősebb mennyiségben gyűjtik és hasznosítják a gumi és gumiabroncs hulladékot, műanyag csomagolási hulladékot, emellett kezelik a papír, az üveg, a fa és egyéb csomagolási hulladékot. A vállalkozás tevékenysége során műanyag és gumi alapanyagot állít elő, amelynek egy részét további feldolgozásra értékesíti, illetve az alapanyagok felhasználásával készít saját termékeket, egyebek mellett kültéri és beltéri sportpályaburkolatokat és játszótéraljzatokat műfű vagy gumiszőnyeg formájában. 

MegyehulladékgazdálkodásginopSzabadszállás