2024.05.23, Csütörtök
Rangos díjat nyert a 88 tonnás tojással fémjelzett campusfejlesztés

Rangos díjat nyert a 88 tonnás tojással fémjelzett campusfejlesztés

magyarepitok.hu

2022.02.04. 12:01

A European Property Awards 2021 versenyén több a magyar építőiparhoz kapcsolódó projekt is sikert ért el.

Hirdetés

Rangos európai ingatlanszakmai díjat hozott el a Kecskeméti Campus épülete - derült ki a Lima Architecture & Interior Design közleményéből. A ZÁÉV Zrt. generálkivitelezésével megvalósult épület belsőépítészeti és generáltervezését a Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. megbízásából a Lima végezte el, amely 2020 óta erősíti az építőipar tejes vertikumát lefedő Bayer Construct cégcsoportot. Az építészeti generáltervezés ugyanakkor Nyéki Gábor, illetve a Bánáti + Hartvig Építész Iroda nevéhez fűződik.


Egy 88 tonnás tojás tette különlegessé a projektet

Kecskeméti Campus épülete a belsőépítészeti kategória Public Service Interior díjával lett gazdagabb az ingatlanszakma egyik legrangosabbnak számító versenyén. A campus oktatási épülete 2019 szeptemberében készült el, az akadémia 1500 fő hallgatói létszámot képes befogadni.

Fotó: Bernát Benjámin/magyarepitok.hu

„Ezen projekt esetében különös hangsúlyt kaptak az innovatív megoldások, valamint a fenntarthatóság, és olyan látványos megoldások kerültek kialakításra, mint például az aulában függő, 13 méter magas, közel 88 tonnát nyomó tőzsdetojás" - idézte a közlemény Madosfalvi Zoltánt, a Lima ügyvezető igazgatóját, akivel ebben az interjúban beszélgettünk a magyar tulajdonú tervezőcég európai sikertörténetéről.


A lokálisan megtalálható erőforrások és alapanyagok használatára törekedtek

A Lima egy másik kategóriában is elismerést kapott: a szerbiai Hotel Karlóca az építészet kategória, Hotel Architecture elismerését tudhatja magáénak. "A szerbiai projektnél elsődleges szempont volt a természetes anyagok használata, a tervezők törekedtek rá, hogy lokálisan megtalálható erőforrásokat és alapanyagokat vegyenek igénybe, ezzel is támogatva azt, hogy az épület ne lógjon ki vizuálisan a környezetéből” – árulta el Madosfali Zoltán.

A minden évben megrendezett European Property Awards az ingatlanszakma egyik legrangosabb versenye, amelyre a benyújtott projekteket egy 80 fős, független iparági szakértői kör bírál el különös figyelmet szentelve az adott projekt építészeti megoldásaira, innovációjára, eredetiségére, műszaki kiválóságára, valamint a fenntarthatósági szempontokra. A zsűri elnökségi feladatait az a brit parlament felsőházának (House of Lords) három tagja látja el.

KecskemétnívódíjakZÁÉV Építőipari Zrt.MegyeBayer Construct Zrt.LIMA Architecture & Interior Design