2024.03.29, Péntek
Élményfürdő épül a bajai Petőfi-szigetre
Képünk illusztráció - Fotó:magyarepitok.hu

Élményfürdő épül a bajai Petőfi-szigetre

magyarepitok.hu

2022.02.15. 08:07

Egy 600 fős lelátóval rendelkező, versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda kialakítására is kerül sor - a két épület között zárt átjáró lesz.

Hirdetés

A BMSK Beruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. közzétette a bajai sportuszoda és élményfürdő tervezésére kiírt közbeszerzést. Az adatok szerint a létesítmény a város közkedvelt üdülőterületén, a Petőfi-szigeten jön létre, a Május 1. sétányon.


Komplex élménymedencével jön létre az élményfürdő

A beruházásban bruttó 7198 négyzetméter alapterületű, legfeljebb 770 fő befogadására alkalmas, 600 fős lelátóval rendelkező, versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda kialakítására kerül sor. A projektben egy versenymedence, egy bemelegítő medence és egy tanmedence épül. Építtetői elvárás az uszoda 50 m-es medenceterének a nemzetközi úszószövetség (FINA) előírásoknak megfelelő kialakítása, és egy versenyek lebonyolítására alkalmas sportuszoda megvalósítása.

Az élményfürdő egy új, 2590 négyzetméter alapterületű kiszolgáló és fedett épülettel, valamint parkolókkal jön létre. Ezt egy komplex élménymedence egészíti majd ki, a teljes komplexum 800 fő befogadására lesz alkalmas.


Meg kell vizsgálni a termálvíz felhasználásának lehetőségét

Ezeken túlmenően kialakítandó az uszoda és az élményfürdő épületei közötti átjárás zárt térben a két ingatlant összekötő ingatlanon keresztül. Az új komplexum alapvetően lakossági, sportolási, edzési tevékenységeket és versenysport rendezvények lebonyolítását hivatott kiszolgálni - áll a közbeszerzésben.

Az összegzés mindezek mellett megállapítja, hogy mután termálkarszt található a környéken, a rendelkezésre álló és fellelhető adatok/információk alapján az esetlegesen felhasználható termálvíz igénybevételének lehetőségét meg kell vizsgálni, mind az uszoda, mind az élményfürdő tekintetében.

BajaMegyetervezésBeruházási, Műszaki Fejlesztési, Sportüzemeltetési és Közbeszerzési Zrt. (BMSK)