2024.04.12, Péntek
Új bölcsőde épül Jánoshalmán
illusztráció - pixabay

Új bölcsőde épül Jánoshalmán

MTI

2022.01.26. 17:48

Az új bölcsőde a tervek szerint az új tanév kezdetén nyitja meg kapuit.

Hirdetés

Új bölcsőde épül Jánoshalmán európai uniós támogatással - közölte a település polgármestere hétfőn az MTI-vel. Czeller Zoltán elmondta, hogy az óvoda dolgozói és a szülők kérésére döntöttek a fejlesztés mellett, amit a növekvő gyermeklétszám is indokol: 2020-ban 73, 2021-ben pedig 88 gyermek született Jánoshalmán.

A két csoportszoba kialakítására alkalmas új, 28 férőhelyes bölcsőde alapozási munkálatai már meg is kezdődtek a régi épület helyén - tette hozzá.

A jánoshalmai önkormányzat az intézmény kialakítására a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) pályázatán 144 millió forint támogatást nyert el, ezt az összeget 33 millió forinttal egészítette ki a kormány a családokat segítő programja keretében.

A polgármester elmondta, hogy a régi bölcsődeépület elbontásával az intézmény egy csoportszobával működik, összevontan az óvodával.

Az új bölcsőde a tervek szerint az új tanév kezdetén nyitja meg kapuit. A kivitelezési munkálatokat a jánoshalmi székhelyű Piramis Trade Bau Kft. végzi.

MegyeJánoshalmabölcsőde