2024.04.21, Vasárnap
Megkezdődött a csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszakécskén
illusztráció - pixabay

Megkezdődött a csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszakécskén

Tiszakécskei önkormányzat

2022.01.25. 13:59

Tiszakécske Város Önkormányzata a BKMFÜ Bács-Kiskun Megyei Fejlesztési Ügynökség Nonprofit Kft-vel közös konzorciumban megkezdte Tiszakécske Város Ókécske városrészében a csapadékvíz elvezetés fejlesztését.

Hirdetés

Tiszakécske Város Önkormányzata, a Bács-Kiskun Megyei Területfejlesztési Nonprofit Kft-vel konzorciumban valósítja meg, a TOP-2.1.3-16 számú, „TELEPÜLÉSI KÖRNYEZETVÉDELMI INFRASTRUKTÚRA-FEJLESZTÉSEK” megnevezésű pályázati felhívás keretében támogatást kapott TOP-2.1.3-16-BK1-2021-00063 számú, „Csapadékvíz elvezetés fejlesztése Tiszakécskén 2021” című pályázatát - olvasható a tiszakécskei önkormányzat keddi sajtóközleményében.

A 260 millió forint tervezett bekerülési költségű projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 100%-os vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével. 

A projekt megvalósításához szükséges tervezési feladatok megkezdésével és a szükséges engedélyezési eljárások megindításával megkezdődött a projekt. A fejlesztés eredményeként Tiszakécske, Ókécskei városrészének még ellátatlan területeinek csapadékvíz kezelési rendszere kerül kiépítésre.

A városrészben rendszeresen alakulnak ki, kisebb időszakos elöntések a pályázatban szereplő köz- és magánterületeken. Bár havária helyzet még nem alakult ki, de annak érdekében, hogy a későbbi jelentősebb károkozások elkerülhetők legyenek, az Tiszakécske Város Önkormányzata a megvalósuló csapadékcsatorna rendszerrel kívánja megoldani a területen a csapadékvíz kezelését.

A projekt célja a vízkészlet-gazdálkodás, vízkárelhárítás és vízvisszatartás beavatkozásokhoz kapcsolódik, megvalósulásával elősegíti a vállalkozásoknak és a lakosságnak vonzó települési környezet kialakításához.

A fejlesztéssel érintett bel- és csapadékvízvédelmi létesítmények hossza 3171 méter. A fejlesztés keretében tározó létesítésére nem kerül sor. A fejlesztéssel érintett utcák jellegéből adódóan kizárólag földmedrű csatornák kialakítására nincs lehetőség, azonban ahol lehet, földmedrű árok került betervezésre. A projekt keretében sor kerül, a csapadékcsatorna-hálózat építéssel közvetlenül érintett, a beruházás során sérült közúthálózat burkolat helyreállítására is. A beruházás 2023. április 30-ig valósul meg.

A projektről bővebb információt a www.tiszakecske.hu oldalon olvashatnak.

 

MegyeTiszakécskecsapadék-elvezetéscsapadékvíz elvezetőcsapadékvíz-hálózat fejlesztés