2024.03.29, Péntek
Átadták Kecskemét legújabb szállodáját
Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

Átadták Kecskemét legújabb szállodáját

magyarepitok.hu

2022.01.27. 18:30

A megújuló energiát használó szálloda a HÉP generálkivitelezésével készült el.

Hirdetés

Csütörtökön átadták a Kecskeméti Fürdő szomszédságában épült szállodát. Korábban már beszámoltunk arról, hogy hotellel bővül Bács-Kiskun megye székhelye. Az Aqua Hotel Kecskemét tervezése 2019 végén, építése 2020 szeptember végén kezdődött, az épület műszaki átadása 2021 decemberében zajlott le. A mintegy 1 milliárd forintos beruházás generálkivitelezője a Horváth Építőmester Zrt. (HÉP).

Fotók: Dernovics Tamás / magyarepitok.hu

 

Az összesen háromszintes (földszint + 2 emelet) hotel 41 szobával várja a vendégeit. A szobák mindegyike egységesen 20 négyzetméter alapterületű, egy részük pedig összenyitható, hogy a családok igényeinek is meg tudjanak felelni. A hotelben mozgáskorlátozottak számára kialakított szoba is helyet kapott.

A hotelt és a fürdőt egy folyosóval kötötték össze, így a szálloda vendégei számára közvetlenül elérhetők a fürdő szolgáltatásai.

 

Az üzemeltetés során kiemelt szerephez jut a megújuló energia

Gyenes Balázs, a Horváth Építőmester Zrt. igazgatótanácsának tagja a decemberi műszaki átadáson elmondta, hogy a beruházás Design & Build koncepció alapján készült, ami azt jelenti, hogy − a megrendelői igények, illetve a helyi adottságok figyelembe vételével − a rendelkezésre álló engedélyes terveket kellett átdolgozniuk kiviteli tervekké. Hozzátette: a komplexum belsőépítészeti tervezését szintén a HÉP Zrt. végezte el.

Az épület energiaellátásának egy részét napelemekkel biztosítják.

A beruházás a koronavírus-járvány okozta nehézségek ellenére is határidőre elkészült. A hotel a tervek szerint 12 új munkahelyet teremt a városban.

 

Galéria

MegyeKecskemétHotelszállodaHorváth Építőmester Zrt.szállodaberuházás