2024.02.26, Hétfő
Ismét meghosszabbodik az Oltási akció - Bács-Kiskun megyében 6 helyen várják az oltakozókat
illusztráció - pixabay

Ismét meghosszabbodik az Oltási akció - Bács-Kiskun megyében 6 helyen várják az oltakozókat

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2021.12.03. 15:30

A nagy sikerre való tekintettel december 12-ig meghosszabbította a kormány az Oltási akciót, így a jövő héten is minden nap előzetes regisztráció, illetve időpontfoglalás nélkül vehető fel a vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisa. Bács-Kiskun megyében 6 helyen várják az oltakozókat.

Hirdetés

Újabb egy héttel, december 12. vasárnapig meghosszabbítja a kormány az Oltási akciót. Így a jövő héten is minden nap várják a kórházi oltóhelyek azokat, akik a koronavírus elleni vakcina első, második vagy harmadik, megerősítő dózisát szeretnék megkapni - olvasható a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal honlapján.

A kórházak országszerte továbbra is megemelt oltási kapacitással vannak nyitva. Bács-Kiskun megyében Kecskeméten, a Nyíri úti Rendelőintézetben és a Csabay Géza krt-i Bőrgondozóban, illetve Baján, Kalocsán, Kiskunfélegyházán és Kiskunhalason reggel 7-től este 7-ig várják az oltásra érkezőket. Erről a koronavirus.gov.hu ad tájékoztatást, ahol a kórházi oltóhelyek pontos listája is megtalálható.

Első és második körös, valamint a megerősítő harmadik oltásra továbbra is mind az ötféle elérhető vakcina rendelkezésre áll: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm. Az oltatlanok előzetes regisztráció nélkül is érkezhetnek az oltópontra, ez esetben regisztrációjukat a helyszínen végzik el. Aki már korábban regisztrált, javasoljuk, hogy az eeszt.gov.hu oldalon keresztül foglaljon időpontot, így elkerülheti az esetleges várakozást. Az időpontfoglalás nélkül érkezőket érkezési sorrendben oltják be.

Nagyban meggyorsítja az oltást, ha az érkezők magukkal hozzák kinyomtatva, kitöltve és aláírva a regisztrációs lapot és a hozzájáruló nyilatkozatot (utóbbi a harmadik oltás esetén is kell), amely szintén a koronavirus.gov.hu oldalon található, akárcsak a 12-17 évesek számára szükséges szülői hozzájáruló nyilatkozat, valamint minden, az oltással kapcsolatos információ.

Az első akcióhét november 22-i kezdete óta már több mint 1 millióan vették fel az első, második, vagy a megerősítő harmadik oltást. Ez utóbbi azért kulcsfontosságú, mert a gyártók és az orvosok szerint is a második dózis felvétele után 4-6 hónappal csökken a szervezet védekezőképessége, ami a megerősítő oltással ismét 80-90 százalékra emeli a védettséget.

További információ: https://koronavirus.gov.hu/cikkek/minden-fontos-az-oltasi-akciorol

 

MegyeBács-Kiskun Megyei Kormányhivatal