2024.06.24, Hétfő
Öt megyével bővül a Reál Hungária ellátási területe, köztük Bács megyével is
Illusztráció, pixabay.com

Öt megyével bővül a Reál Hungária ellátási területe, köztük Bács megyével is

MTI

2021.10.07. 09:49

A Reál hét tagvállalata közül az Alföld-Szeged Kft. Bács-Kiskun és Csongrád megyében felelős régiós központként a bolthálózat ellátásáért.

Hirdetés

Öt megyével bővül a Reál Hungária Élelmiszer Kft. ellátási területe a jövő évtől, a hatodik legnagyobb hazai kiskereskedelmi lánc átveszi két régiós központjától a Reál franchise üzletek, illetve az egyéb kereskedő partnerek kiszolgálását.A vállalat szerdai közleménye szerint 2022. január 1-től a franchise jogtulajdonos Reál Hungária Kft. veszi át az Alföld-Szeged Kft.-től, illetve a Z+D Nagykereskedelmi Kft.-től a Reál franchise boltok, illetve az egyéb kereskedő partnerek ellátását.

Az Alföld-Szeged Kft. a Reál beszerzési szövetség részeként, a Z+D Nagykereskedelmi Kft. a cégcsoportból kiválva folytatja majd működését - közölték.

A Reál hét tagvállalata közül az Alföld-Szeged Kft. Bács-Kiskun és Csongrád megyében felelős régiós központként a bolthálózat ellátásáért;

a Z+D Nagykereskedelmi Kft. pedig Veszprém, Zala és Vas megyében tölti be ugyanezt a szerepet. Ezzel az öt megyével bővül a Reál Hungária Kft. által jelenleg ellátott terület, Baranya, Nógrád, Somogy, valamint Pest megye és Budapest jövő januártól.
A közlemény szerint az átalakulással tovább egyszerűsödik a regionális berendezkedésű cég ellátási lánca.

A tájékoztatás szerint a Reál cégcsoport 100 százalékban magyar tulajdonú kiskereskedelmi cég, működését 2001. január 1-jén kezdte meg, azóta Magyarország teljes területén folytat élelmiszer- és vegyiáru kis- és nagykereskedelmi tevékenységet. A Trade Magazin 2020-as TOP listája szerint a 6. legnagyobb kiskereskedelmi lánc Magyarországon, mintegy 428 milliárd forintos árbevétellel.

A vállalatcsoport 15 logisztikai központot üzemeltet és több mint 2500 munkatársat foglalkoztat. A csaknem 1000 üzletből álló bolthálózat részei az ország minden régiójában megtalálható Reál és a Reál Pont élelmiszer-üzletek.

Megyeélelmiszeripari fejlesztésfranchise hálózat