2024.03.29, Péntek
A személyre szóló orientáció a célja az idei Jövőd a tét! rendezvényeinek

A személyre szóló orientáció a célja az idei Jövőd a tét! rendezvényeinek

2021.10.01. 15:58

A szakképzési centrum iskoláiban, 20 ágazatban több mint 70 szakmát lehet megtanulni.

Hirdetés

A #tanuljszakmát- „Jövőd a tét!” Pályaorientációs Rendezvénynek Kecskeméten 2021. október 1-én a Messzi István Sportcsarnok adott otthont.
 

A rendezvények elsődleges célja a szakképzés és a benne rejlő karrierlehetőségek népszerűsítése a 7-8. osztályos korosztály körében. A Kormányhivatal célja a Szakképzési Centrummal közösen, a szakképzés új, átalakított rendszerének megismertetése, ezzel együtt a megyei szakképzési lehetőségek ajánlása. Emellett figyelmet fordítanak a térség meghatározó vállalkozásainak bemutatására és az érdeklődő szülők célirányos tájékoztatására.

A rendezvény az előzőekben említett, népszerű „Jövőd a tét!” brand folytatása és a tapasztalható érdeklődés kielégítése céljából – illetve a rendszeres partnerek ilyen irányú felkérései alapján – megalapozott.

A rendezvények várható pozitív hatása jól tervezhető a meglévő korábbi tapasztalatok alapján. A COVID járvány miatt a több ezer fős látogatottságú rendezvények idei megrendezését felváltotta a több helyszínen kisebb létszámú események sorozata.

 

A Foglalkoztatási, Munkaügyi és Munkavédelmi Főosztály munkatársai a Kereskedelmi és Iparkamarával közösen, a járásokban Pályaválasztási Roadshow-t szerveznek, ahol 150-200 főt fogadnak helyszínenként megbontva, szervezetten és ütemezetten. Tervek szerint így a hangsúly az egyéni tájékoztatásra és a közvetlen, személyre szóló orientációra fog fókuszálni, a mélyebb hatás elérése a célcsoportban.

 

A szakképzési centrumok, az Iparkamara, valamint a Foglalkoztatási Szolgálat naprakész, szerteágazó munkaerő-piaci kapcsolatainak köszönhetően az aktuális folyamatokhoz és a térségi sajátosságokhoz való alkalmazkodás konkrét ajánlásokon keresztül fog megjelenni a duális gazdasági partnerek bevonásával.

A kiállítói standokon a legtöbb ágazat bemutatkozott: ki lehetett próbálni a különböző technológiai folyamatokat demonstráló szimulátorokat, a csempemozaik készítésétől az újraélesztésen át a virágkötészetig számos szakmákhoz kapcsolódó tevekénység megismerésére volt lehetőség.

A selfieboxban a szakmákra jellemző tárgyakkal, munkaeszközökkel készíthetett mindenki fotót magáról.

A sportcsarnok előtti parkolóban is volt látnivaló: honvédségi jármű, kamion, traktor, mentő, rendőr és tűzoltóautó, busz várta az érdeklődőket.

 

MegyeBács-Kiskun Megyei KormányhivatalpályaválasztásJövőd a tét!