2024.07.13, Szombat
Online és hagyományos közönségtalálkozót tartanak Enyedi Ildikóval új filmjéről
facebook - A feleségem története - Enyedi Ildikó új filmje

Online és hagyományos közönségtalálkozót tartanak Enyedi Ildikóval új filmjéről

mti

2021.09.15. 21:14

Békéscsabán a Center mozi, Kecskeméten az Otthon mozi, a martfűi mozi, Pécsett az Apolló mozi, Szolnokon a Tiszapart mozi, Budapesten pedig a Puskin és a Kino Café mozi nézői kérdezhetik a rendezőt, aki a filmet forgalmazó Mozinet stúdiónak kialakított helyiségéből élőben jelentkezik. Az esemény moderátora Pauló-Varga Ákos újságíró lesz.

Online és hagyományos közönségtalálkozót is tartanak Enyedi Ildikóval A feleségem története című, legújabb filmjéről, amely szeptember 23-án kerül országszerte a magyar mozikba.  

Az országos premier napján, szeptember 23-án, A feleségem története vetítése után online, streamelt közönségtalálkozón egyszerre hét mozi nézői küldhetik el kérdéseiket Enyedi Ildikónak új alkotásáról.

A feleségem története nyitja Szegeden a Zsigmond Vilmos Filmfesztivált szeptember 21-én. A vetítés után a közönség találkozhat Enyedi Ildikó rendezővel. Szeptember 22-én a debreceni Apolló mozi premier előtti vetítése után tartanak közönségtalálkozót.
Szeptember 24-én Szombathelyen, az Agora-Savaria Filmszínházban, szeptember 25-én Budapesten, a Cinema City Allee-ban, szeptember 26-án pedig a fővárosi Uránia Nemzeti Filmszínházban lesz beszélgetés Enyedi Ildikóval a film vetítését követően.
A Füst Milán több mint 20 nyelvre lefordított, irodalmi Nobel-díjra felterjesztett A feleségem története című regénye alapján készült alkotás a hazai közönség előtt a 17. CineFesten debütál szeptember 18-án.
A féltékenység és a szerelmi kétkedés természetrajzát bemutató, csaknem háromórás, nagyszabású, kosztümös filmben Störr kapitányt Gijs Naber holland színész alakítja, feleségét, Lizzyt pedig Léa Seydoux francia színésznő. A többi szerepben Louis Garrel, Josef Hader, Ulrich Matthes, Udo Samel, Jasmine Trinca és Luna Wedler, a magyar színészek közül pedig Funtek Sándor, Rujder Vivien és Hajduk Károly látható.

MegyeEnyedi IldikóKecskemétOtthon MoziMartfűTiszapart moziA feleségem története