2024.05.21, Kedd
Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot
mediaklikk.hu

Meghosszabbították a Mondj verset a nagyival! című szavalópályázatot

mti

2021.09.17. 15:57

Az új kiírás szerint az érdeklődők szeptember 26-ig jelentkezhetnek a videós megmérettetésre.

Hirdetés

A közmédia Toldi Miklós legendás történetét életre keltő, 13 részes animációs produkciót készített egyedi, kézzel rajzolt technikával a Kecskemétfilm Kft. műhelyében. Jankovics Marcell utolsó rendezését a Duna Televízió közönsége láthatja először vasárnaptól. Az animációs sorozatban az egyes énekek részletgazdag képi világgal és aprólékosan kidolgozott karakterekkel elevenednek meg, a cselekményben maga a költő kalauzolja végig a nézőket.

A premier alkalmából az MTVA meghirdette a Mondj verset a nagyival! című pályázatot, amelyre unokák és nagyszülők közösen nyújthatnak be pályaművet videó formában. Az Arany-eposz egy szabadon választott részletének szavalásával Toldi-ajándékcsomagot nyerhetnek a legjobb felvételt beküldők, emellett esélyt kaphatnak, hogy a Duna Televízió Almárium című szolgáltató magazinműsorában szerepeljenek. A fődíj egy családi kikapcsolódás a taksonyfalvai Toldi Panzióban, ahol a pályázó nagyszülő és unoka mellett a szülők is eltölthetnek két éjszakát.
"Jankovics Marcell olyan mély művészi alázattal fogta meg a költeményt, hogy megmaradt a kulturális értéke és a mai generációk számára is fogyasztható, közel hozott feldolgozást láthatunk, az eredeti Arany szövegekkel. Az animációs sorozat ezáltal hidat tud képezni a nemzedékek között" - idézi az összegzés a Toldi-adaptáció jelentőségéről Medveczky Balázst, a Duna Televízió csatornaigazgatóját, aki hozzátette: "örömünkre szolgál, hogy a premier apropójából a fiatal és az idős korosztályt most egy közös felhívással tudjuk megszólítani. Bízunk benne, hogy olyan nívós pályaművek érkeznek, amelyek értéket képviselnek, és méltó módon őrzik meg a 19. századi magyar irodalom egyik legnagyobb alakjának emlékét".

Az MTVA célja a pályázattal a kulturális értékeink ápolása mellett a nemzedékek közti kapcsolatok szorosabbra fűzése. A felhívás részletei megtalálhatók a www.mediaklikk.hu weboldalon, amelyen a Toldihoz kapcsolódó további tartalmak és érdekességek is várják az érdeklődőket - áll az összegzésben.

MegyeToldi animációs sorozatMondj verset a nagyival!