2024.03.19, Kedd
Kerékpárút valósul meg Baján a Soltút és az Alisca Bau kivitelezésével
Illusztráció: NIF Zrt.

Kerékpárút valósul meg Baján a Soltút és az Alisca Bau kivitelezésével

magyarepitok.hu

2021.09.07. 08:00

A projekt célja elősegíteni a település lakosainál a társadalmi szempontból hasznosabb és hatékonyabb közlekedési módok alkalmazását.

Hirdetés

Közlekedésfejlesztő beruházás részeként kerékpárut építése valósul meg Bács-Kiskun megyében – derül ki az uniós közbeszerzési adatokból.

A bajai Bajcsy-Zsilinszky utcai kerékpárút felújítása a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) keretein belül jöhet létre 78,7 millió forint uniós támogatásból.

A közbeszerzési adatokból kiderült: a fejlesztést az ALISCA BAU Építőipari Zrt. és a Soltút Útépítő, Fenntartó és Kereskedelmi Kft. konzorciuma valósítja meg Baja önkormányzatának megrendelésére.

 

A megvalósulási terv is a konzorcium feladata

A projekt célja egy fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedés valósuljon meg, ezzel elősegítve a település lakosainál a társadalmi szempontból hasznosabb és hatékonyabb közlekedési módok alkalmazását.

Az útépítés mellett a megvalósulási terv is a konzorcium feladatainak része, továbbá egyes fák kitermelése tuskókiásás nélkül, legallyazással és darabolással együtt.

MegyeBajaBács-Kiskun megyeAlisca Bau Zrt.kerékpárútépítőipari cégekSoltút Kft.