2024.03.29, Péntek
Mintegy háromezer férőhelyet adnak át az országos református óvodafejlesztési programban
Látványtervek: orszagosovodaprogram.hu

Mintegy háromezer férőhelyet adnak át az országos református óvodafejlesztési programban

mti

2021.08.23. 14:28

Kunszentmiklóson tették le egy új, 75 férőhelyes intézmény alapkövét, mely a projektsorozat részeként mintegy 678 millió forintból készül el. Összesen 35 milliárd forintnyi támogatásból épülnek országszerte óvodák.

Hirdetés

Elrajtolt az Áldás Református Óvoda építkezése, hétfő délelőtt ünnepélyesen letették az alapkövet. A Kunszentmiklósi Református Egyházközség által alapított, 3 csoportos, új, modern óvodában 75 új férőhely létesül. A beruházás várhatóan 2022 április végére készül el, az intézmény a 2022-23-as nevelési évben kezdi meg munkáját. A kivitelezési munkákat a Modinvest Kft. végzi.

 

 

Közel 350 új munkahelyet is teremtenek

A projekt a református egyház országos óvodaprogramján belül valósul meg: a kunszentmiklósi esemény a már zajló  program kiemelt alapkőletételétele is volt egyben.

A programban 3048 új óvodai férőhely és 354 új munkahely jön létre országszerte.

A fejlesztéssorozat 35 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, a kunszentmiklósi óvoda pedig 678 millió forintból épül meg.

 

 

Modern óvodák épülnek

Mint az alapkőletétel alkalmából közétett sajtóanyagban is kifejtik: az óvodaprogramban korszerű, a mai kor színvonalának megfelelő óvodák épülnek.

Országosan 33 településen teljesen új óvoda épül, 16 helyszínen pedig már létező óvoda kap új épületet; 17 helyszínen már meglévő intézmény felújítását, korszerűsítését végzik el.

 

 

A Dunamelléki Református Egyházkerületben 23 intézményt érint a fejlesztés, amiből 15 új építésű beruházás. A fejlesztés 2140 férőhelyet érint az egyházkerületben, amiből 1246 új óvodai férőhely. A program fejlesztései már több helyszínen előre haladtak, ennek köszönhetően köszönhetően 2021 szeptemberben Tabajdon már az új óvoda épületében, bővített kapacitással folytatódik az óvodai ellátás, továbbá Szentendrén az épület bővítése hamarosan lezárul, így ott 2 kislétszámú óvodai csoportban kezdik meg sajátos nevelési igényű gyermekek részlegesen integrált óvodai ellátását. Ezen felül Lovasberényben és egy budapesti helyszínen is a befejezéshez közeledik már a beruházás.

SzentendreMegyeKunszentmiklósBudapestModinvest Kft.óvodafejlesztésegyházi fejlesztésekTabajd