2024.04.25, Csütörtök
Mini bölcsőde létesült Bácsbokodon

Mini bölcsőde létesült Bácsbokodon

2021.08.11. 08:44

Bácsbokod Nagyközség Önkormányzata célul tűzte ki, hogy bölcsőde kialakításával és működtetésével támogassa a három év alatti gyermekek napközbeni ellátását, és így az anyák munkába állását. Egy meglévő önkormányzati ingatlan felújításával és átalakításával, 35.000.000 Ft összegű támogatásból valósult meg a cél elérése, azaz egy mini bölcsőde kialakítása.

Hirdetés

A 7 gyermek ellátását biztosító mini bölcsőde egy meglévő és hőtechnikailag már korszerűsített ingatlanban, a napközi konyha épületének (6453 Bácsbokod Hősök tere 1., hrsz.: 298) déli szárnyában került kialakításra.

A projekt keretében az épület kívül-belül egyaránt megújult. Ennek keretében megtörtént a jogszabályi előírásoknak megfelelő funkciójú helyiségek kialakítása, a víz- és villamoshálózat, valamint a fűtési rendszer korszerűsítése, a födém hőszigetelése, belső burkolatok cseréje, az épületrész külső festése, valamint a projektarányos akadálymentesítés.

Az építési felújításokon túl bútorok és egyéb – a szakmai feladatellátást biztosító és segítő – eszközök és játékok is beszerzésre kerültek. A beruházásnak köszönhetően a jogszabályi előírásoknak mindenben megfelelő, teljes egészében felújított, korszerűen kialakított és felszerelt mini bölcsőde kezdheti meg működését Bácsbokodon 2021- ben.

MegyeBácsbokodbölcsőde