2024.05.25, Szombat
Így látogatható a legújabb Duna-híd, amely Kalocsa és Paks között épül
Főkép: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Így látogatható a legújabb Duna-híd, amely Kalocsa és Paks között épül

magyarepitok.hu, Duna Aszfalt Zrt./Facebook

2021.08.19. 18:30

A Duna Aszfalt Zrt. megosztotta, mikor és milyen feltételekkel tekinthető meg a 2024 nyarára elkészülő híd építkezése.

Hirdetés

Lapunk júniusban számolt be a legújabb, Kalocsa és Paks között épülő Duna-híd alapkőletételéről. A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. (NIF) beruházását a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezi. A híd és hozzá kapcsolódó úthálózat kivitelezésének összértéke 92 milliárd forint.

A hídprojekthez egy látogatóközpont is kapcsolódik, melyet már fel is avattak a júniusi alapkőletételi eseményen. Ennek szerepe, hogy növelje a projekt elfogadottságát és információkat adjon az érdeklődőknek az építkezésről. Most a látogatás részleteiről osztott meg tudnivalókat a Duna Aszfalt Facebook oldala.


Látványtervek: Duna Aszfalt Zrt./Facebook

Elméleti tájékoztatás és körséta várja az érdeklődőket

A leírás szerint az 512. sz. út Kalocsa-Paks között épülő Új Duna-híd látogatóközpontja az alábbi időpontokban fogadja az érdeklődőket:

  • 2021.08.27. (péntek) 13:00 – Lakossági érdeklődők - Jelentkezési határidő 2021.08.23. (hétfő) 12:00
  • 2021.09.24. (péntek) 13:00 – Lakossági érdeklődők - Jelentkezési határidő 2021.09.20. (hétfő) 12:00

A látogatás csak védettségi igazolvány birtokában lehetséges. Minimum 8 főt, maximum 15 főt várnak egy alkalommal, de alkalmanként egy turnusra van lehetőség. Előzetes bejelentkezés és a minimum létszám betöltésének hiányában azonban nem tudnak csoportokat fogadni.

Lakossági érdeklődők 1-1,5, műszaki érdeklődők esetén 1,5-2 óra a tervezett program időtartama, mely magában foglal egy elméleti, interaktív eszközök segítségével történő tájékoztatást, illetve egy körsétát a műtárgy közvetlen közelében.

Jelentkezni tárgyhét hétfőjén 12:00 óráig lehet.

Mérnökök, beruházók és üzemeltetők részére külön egyeztetett időpontban biztosítanak alkalmat a projekt megtekintésére. A bejelentkezést e-mail formájában a [email protected] email címen várják.

KalocsahídépítésDuna Aszfalt Zrt.MegyepaksNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.Duna-híd