2024.03.19, Kedd
Magyarország az első, ahol már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni
A kép illusztráció - pixabay.com

Magyarország az első, ahol már a harmadik oltásra is lehet időpontot foglalni

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2021.07.29. 15:36

Az eeszt.gov.hu időpontfoglalóban a kórházi oltópontok már meghirdették a foglalható időpontokat.

Hirdetés

Csütörtökön megnyílt az időpontfoglaló a harmadik oltásra is. Európában elsőként Magyarország teszi lehetővé a koronavírus elleni harmadik védőoltás felvételét.

Az új, agresszív vírusmutánsok megjelenése indokolttá teszi, hogy megerősítsük azok immunvédelmét, akik korán, az elsők között kapták meg az oltást. A harmadik oltás is önkéntes és ingyenes. Az időpontfoglalóban az foglalhat időpontot, aki elmúlt 18 éves, és a második oltását már több mint 4 hónapja kapta meg. (Az egydózisú Janssen vakcina esetében természetesen az első oltástól számítjuk a 4 hónapot). Az időseknek, a krónikus betegségben szenvedőknek, és a legyengült immunrendszerű betegeknek különösen ajánlott a harmadik oltás felvétele. A vírus és annak mutánsai ellen nem a lezárások és a korlátozások jelentik a megoldást, hanem az oltás. A kormányzati vakcinabeszerzéseknek köszönhetően van bőven vakcina az újabb oltásokhoz is. Aki nem tud interneten foglalni, a háziorvosánál is kérheti a harmadik oltás beadását.

Magyarország Európa egyik legbiztonságosabb országa járványügyi szempontból. A teljes immunitást jelentő átoltottság tekintetében továbbra is Európa és a világ élvonalában vagyunk. Azonban a delta vírusmutáns az európai országokban és már hazánkban is erősen terjed, ezért amellett, hogy a még be nem oltottakat továbbra is a védőoltás felvételére kérjük, a harmadik oltást is lehetővé tesszük.

 

Ki tud időpontot foglalni harmadik oltásra?

Jelenleg csak az a 18 év feletti személy fog tudni a 3. oltásra időpontot foglalni, akinek eltelt legalább 4 hónap a második oltástól számítva és mindkét oltását Magyarországon kapta meg. Időpontfoglalás harmadik oltásra Az online időpontfoglaló elérhetősége: https://www.eeszt.gov.hu/hu/covid-oltas-idopontfoglalas Az oltás felvételére augusztus 1-től nyílik lehetőség.

További részletes információk a koronavirus.gov.hu oldalon!

MegyeBács-Kiskun Megyei Kormányhivatalvédőoltás