2024.03.19, Kedd
Hamarosan elkészülhet Kecskemét új gyermekjóléti központja
Fotó: Nagy Mihály/magyarepitok.hu (korábbi felvétel)

Hamarosan elkészülhet Kecskemét új gyermekjóléti központja

magyarepitok.hu, baon.hu

2021.07.22. 08:30

A több lépésben újjászülető laktanya területén zajló munkákat a Lecpes Kft. végzi.

Hirdetés

Hamarosan elkészül az új család- és gyermekjóléti központ a volt Rudolf laktanya területének határán, mely három szomszédos és fedett átjáróval összekötött épületben kap majd helyet 1300 négyzetméteren – derül ki a BAON cikkéből. Ahogy arról korábban már beszámoltunk: a kecskeméti Rudolf-laktanya egyik épületegyüttesében születő modern gyermek- és családvédelmi központ kivitelezését a Lecpes Kft. végzi.

Az 5245 négyzetméternyi területen három, összesen mintegy bruttó 1300 négyzetméteres épületből áll össze majd az új családsegítő: a három épületet felújítják és összekapcsolják a műemléki szempontok figyelembevételével. Megőrzik a történelmi stílust, miközben új funkciót kapnak az épületek.

 

Egykori lőtér helyén gyermekvédelmi központ

Az egykori kispuska lőtér területén is megvalósuló fejlesztésével kialakuló épületben az intézmény ügyfélforgalmi és a közösségi helyiségei lesznek, két szárny pedig a dolgozói irodáknak ad majd otthont: a családsegítő munkatársak, és az esetmenedzserek is kapnak egy-egy épületet.

A fejlesztés nemcsak a műemlékvédelemre, hanem az energiahatékonyságra is koncentrál: a Lecpes munkája lehetővé teszi a környezettudatos, költségtakarékos és hosszútávon fenntartható működtetést.

MegyeKecskemétműemlékfelújításHorváth Építőmester Zrt.Lecpes Kft.laktanya