2024.04.18, Csütörtök
63 templom, imaház, lelkészi otthon újul meg Bács-Kiskun megyében
MTI/Ujvári Sándor

63 templom, imaház, lelkészi otthon újul meg Bács-Kiskun megyében

mti

2021.07.08. 21:38

A magyar templomfelújítási programban Bács-Kiskun megyében 826 millió forintból 46 településen 63 templom, imaház, közösségi ház, illetve lelkészi otthon újulhat meg.

Hirdetés

Soltész Miklós, a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkára csütörtökön Kecskeméten, a Szentcsalád Plébánián tartott sajtótájékoztatón elmondta: a keretösszegen kívül a magyar kormány a kecskeméti Nagytemplom megkezdett felújítására 2022-ben újabb 500 millió forint támogatást nyújt, a szalkszentmártoni és az apostagi református templom rekonstrukciójához pedig 100 millió, illetve 150 millió forinttal járul hozzá.

Salacz László, országgyűlési képviselő emlékeztetett arra: a magyar templomfelújítási programnak köszönhetően az elmúlt tíz évben mintegy 3 ezer templom felújítását tudták elvégezni, és nagyjából 150 új épülhetett. A munkák számos családnak biztosítottak megélhetést.

Szeberényi Gyula, Kecskemét alpolgármestere kiemelte, a Nagytemplom felújításának befejezése az utolsó lépése a kecskeméti főtér teljes megújulásának, hiszen a Barátok temploma és a református templom rekonstrukciója már megtörtént, a városháza felújítási munkálatai pedig a tervek szerint még az idén befejeződnek.

Font Sándor, országgyűlési képviselő elmondta: a magyar kormány intézkedéseinek köszönhetően a gazdasági helyzet tette lehetővé, hogy a magyar templomfelújítási programra az eredeti terveknél több forrás juthat.

MegyeBács-Kiskun megyetemplomfelújítás