2024.04.27, Szombat
Ezzel a projekttel zárul az M44-es gyorsforgalmi út kiépülése
illusztráció - Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Ezzel a projekttel zárul az M44-es gyorsforgalmi út kiépülése

2021.06.06. 07:51

A legnyugatibb szakasz Szentkirály és Kecskemét között épül ki 32,3 kilométeren.

Hirdetés

A Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a TED-en közzétette az M44-es gyorsforgalmi út Kecskemét (5-ös főút) és Szentkirály közötti szakaszára kiírt közbeszerzést.


Itt tartanak jelenleg az M44-es szakaszai

A kiírás szerint a 32,3 km egybefüggő szakasz megvalósítása csatlakozik az építés alatt lévő Szentkirály-Lakitelek szakaszhoz, melyet a Közgép Zrt. kivitelez 4,6 kilométeren. Emellett szintén folyamatban van a Lakitelek és Tiszakürt között új Tisza-híddal létrejövő szakasz a Duna Aszfalt Zrt. kivitelezésében 10 kilométeren

A Tiszakürt és Békéscsaba közötti 80 kilométeren ugyanakkor már négy sávon autózhatunk, miután tavaly decemberben átadták a Duna Aszfalt által kivitelezett Kondoros-Békéscsaba szakaszt, amely kiegészítette a korábban a Tiszakürt és Kondoros között elkészült 62 kilométert.

Az M44-es célja, hogy Békéscsabát bekösse a gyorsforgalmi hálózatba, azáltal hogy az M5-ös autópályát összeköti a várossal.


Az M44-es Nagykőröst is eléri

A közbeszerzés tartalmazza az útépítéshez kapcsolód további részprojekteket is. A beruházásban ennek megfelelően létrejön

  • az 5-ös főútnál turbó körforgalmú csomópont
  • a 441-es főútnál különszintű csomópont,
  • egy egyszerű kétoldali pihenőhely
  • összesen 14 db műtárgy, melyek között van négysávos gyorsforgalmi út átvezetését szolgáló olyan híd (vagy felüljáró vagy aluljáró), melynek két közvetlen támasza közötti legnagyobb szabadnyílása 44 méter.

Szakmapolitikai döntés alapján az M8-as gyorsforgalmi útként megtervezett Kecskemét- Nagykőrös szakaszt is M44-es gyorsforgalmi útként kell forgalomba helyezni - olvasható a közbeszerzés szövegében.

MegyeKecskemétszentkirályNemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.M44-es