2024.07.13, Szombat
Hosszú szünet után újra programok várták a fürdőzőket Tiszakécskén

Hosszú szünet után újra programok várták a fürdőzőket Tiszakécskén

2021.05.25. 13:26

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásával valósul meg az a mozgásra és egészségfejlesztésre épülő programsorozat, amelynek köszönhetően a dél-alföldi régió 12 településén rendeznek prevenciós célú, szabadidős eseményeket a fürdőkben. A Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér szervezésében a hétvégén a tiszakécskei fürdőzőket inspirálták mozgásra és egészségesebb életmódra.

A program több mint fél éves kényszerszünet után indulhatott újra. A felnőtt lakosság egészségfejlesztését célzó, uniós projekt a prevenciós szereppel bíró mozgásformák megismerését segíti. A járványhelyzet is igazolta, hogy nagy figyelmet kell fordítani a betegségek megelőzésére, és ebben a sport fontos szerepet játszik. A rendezvényen elhangzott: személyre szabottan érdemes mozgást választani, olyat, ami könnyen elérhető, és a legtöbb jótékony hatást képes kiváltani a szervezetben.  

Ezeket a szabadidős eseményeket fürdőkben szervezzük meg, mert sok vendéget vonzanak, és a víz eleve lehetőséget teremt a rekreációs mozgásra. Így történt ez a hétvégén, Mórahalmon, és így lesz a további helyszíneken is. Az ingyenes egészségszolgáltatások délelőtt 10 órától délután 3-ig folyamatosak. Az első egy ismeretterjesztő előadás, amely táplálkozási és életmód tanácsokkal látja el az érdeklődőket, majd bemutatunk olyan mozgásformákat, amelyeket érdemes kipróbálni az egészség megtartása érdekében – ismertette a rendezvény szakmai hátterét dr. Katus Zoltán, a Kecskeméti Spartacus Sportkör és Közösségi Tér elnökségi tagja. Hozzátette, a programot összeállító és levezénylő szakemberek abban bíznak, hogy ezzel ösztönözni  tudják a lakosság fizikai aktivitását, és erősítik az egészségtudatosságot. 

A legnépszerűbb program a vízitorna volt, de a délután folyamán többféle mozgásformát lehetett kipróbálni, köztük a vízilabdát, illetve a bárhol végezhető dartsot, asztaliteniszt, és a francia eredetű golyójátékot, a petanqueot is.

A prevenciós rendezvény május utolsó hétvégéjén Csongrádon és Kiskunmajsán folytatódik, a fürdőben. A szervezők ott is várják az érdeklődőket.

Az EFOP-1.8.6-17-2017-00033 kódszámú, a felnőtt lakosság prevenciós célú egészségfejlesztését célzó projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Szociális Alap társfinanszírozásával valósul meg.

MegyeTiszakécske