2024.04.24, Szerda
Elkészült a belterületi kerékpárút Tiszakécskén

Elkészült a belterületi kerékpárút Tiszakécskén

Tiszakécske

2021.05.18. 13:42

Tiszakécske Város Önkormányzata Európai Uniós támogatás felhasználásával a Tiszabög és Kerekdomb településrészekre vezető kerékpárutak belterületi összekötő szakaszának megépítését valósította meg Tiszakécskén. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósul meg, 116,5 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatás segítségével.

Hirdetés

A projekt célja, hogy olyan, a fenntartható közlekedés feltételeit megteremtő és erősítő közlekedésfejlesztési intézkedések valósuljanak meg Tiszakécske város területén, melyek hozzájárulnak az éghajlatváltozás mérsékléséhez, a szén-dioxid kibocsátás csökkentéséhez, az élhető városi és települési környezet kialakulásához, valamint az EU2020 és a Nemzeti Közlekedési Infrastruktúra-fejlesztési Stratégia fenntartható fejlődésre és közlekedésre vonatkozó céljainak a teljesüléséhez.

Jelen projekt kapcsán, egy a város életében meghatározó kerékpárútszakaszt érintően lehetőség nyílik a települési közlekedési feltételek és módokkomplex, egymást erősítő, a fenntartható fejlődést és fenntartható közlekedést szolgáló fejlesztésére a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program határain belül.

Tiszakécske 4625. j. út 33+496-34+512 km szelvények között úthoz kapcsolódó kerékpárút építése kapcsán történt meg a hiányzó infrastruktúra kialakítása, amely szakasz kiépítése elősegíti a hálózatosodás kialakítását a településrészek biztonságos megközelítését.

MegyeTiszakécskekerékpárút