2024.06.24, Hétfő
Bács megyei kistelepülésre is megérkezett a pingpongot és a focit egyesítő sport
illusztráció - pixabay

Bács megyei kistelepülésre is megérkezett a pingpongot és a focit egyesítő sport

mti

2021.05.21. 07:10

Tanítsunk Magyarországért: minden, a programban részt vevő általános iskola és egyetem kap egy-egy egyedi tervezésű, teqballasztalt.

Hirdetés

Tovább bővült a kistelepülések fiataljait segítő Tanítsunk Magyarországért program, amelyben egyre több mentor és mentorált vesz részt - közölte az Innovációs és Technológiai Minisztérium (ITM) gazdaságstratégiáért és szabályozásért felelős államtitkára csütörtökön a Jász-Nagykun-Szolnok megyei Csépán.    

A Tanítsunk Magyarországért program részére a teqballasztalokat 58 általános iskolában és hat egyetemen 2020 októberben átadták, ezeket nemcsak a programban részt vevő gyerekek használhatják, hanem az iskola összes diákja - tájékoztattak.  

A közlemény szerint 2021. május-júniusban, az idén csatlakozó további 11 iskola diákjai részesülnek ebben a lehetőségben:

köztük a Bács-Kiskun megyei Páhiban is, valamint Taktakenéz, Konyár, Hajdúnánás, Kerecsend, Cegléd, Dömsöd, Pilis, Dejtár, Tura, Csépa településeken.  

A Tanítsunk Magyarországért program és a kft. együttműködése alapján minden, a programban részt vevő általános iskola és egyetem kap egy-egy egyedi tervezésű, teqballasztalt - közölte. Az MTI-hez eljuttatott sajtóközlemény szerint a Tanítsunk Magyarországért programhoz minden félévben újabb és újabb egyetemek, általános iskolák, mentorok és mentoráltak csatlakoztak. 

A program 2018 decemberi indulásánál bevont négy egyetem 188 hallgatója 796 diákot mentorált 35 településen. A 2020-as őszi félévben a járványhelyzet ellenére már hét egyetemről kerültek ki hallgatók, összesen 377-en, akik 1633 általános iskolást mentoráltak 58 településen. Ebben a félévben már 549 mentor és 2326 mentorált vesz részt a programban - írták.   

Megyefociteqball