2024.07.21, Vasárnap
A hétvégén Kecskemét környékén rendezik a Muzsikál az erdő programjait
A kép illusztráció - pixabay.com

A hétvégén Kecskemét környékén rendezik a Muzsikál az erdő programjait

mti

2021.05.27. 12:10

A hétvégén Kecskemét közelében, a Nyíri erdőben és Lakitelek - Tőserdőn rendezik a Muzsikál az erdő programsorozatot erdei sétákkal, kézműves foglalkozásokkal, klasszikus és népzenei koncertekkel.

A Muzsikál az erdő rendezvénysorozat 2021-ben a 18. évadára készül az ország 3 térségében, az év első eseménye a Muzsikál az erdő a Hírös Városban.     

Szombaton a Nyíri erdőben, a KEFAG Kiskunsági Erdészeti és Faipari Zrt. által működtetett Vackor Vár Erdei Iskola területén a gyerekek egyebek mellett bábelőadáson,  kézműves- és sportfoglalkozásokon vehetnek részt. Bemutatkoznak a Kodály Iskola növendékei, koncertet ad a Kecskeméti Szimfonikus Zenekar, Csík János és a Mezzo.     

Az erdei élménysétán népzenei meglepetésekkel várják az érdeklődőket, akik vezetett túrán ismerhetik meg a gyógynövények titkait. Erdei divatbemutatót tart a környezettudatosság jegyében a Réthy Fashion, a népviselet bemutatót pedig Romsics Imre néprajzkutató vezeti.     

Vasárnap Lakitelek - Tőserdőn tartják a Muzsikál az erdő gyermeknapi programját a Holt-Tisza partján. Kézműves foglalkozások, bábelőadás, íjászat, lovagoltatás, a Lóca Együttes és a Batyuszínház előadása szórakoztatja a családokat. Ezen a napon derülnek ki a Muzsikál az erdő 2021-es gyermekrajzpályázatának eredményei, a legjobb alkotásokból készült kiállítást, amely egész nap megtekinthető, Varró Dániel költő nyitja meg.     

Szakvezetéses erdei séták indulnak kicsiknek és nagyoknak, a sportolni vágyók szervezett kerékpártúrával érkezhetnek a helyszínre. Fellép mások mellett az In Medias Brass rézfúvós quintett, Palya Bea és a Talamba ütőegyüttes.

MegyeMuzsikál az erdőKecskemét