2024.03.28, Csütörtök
Rendőri ellenőrzés a közokirat-hamisítás ellen
A kép illusztráció - pixabay.com

Rendőri ellenőrzés a közokirat-hamisítás ellen

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2021.03.26. 07:50

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal kezdeményezésére a Kecskeméti Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya rendőri akciót hajtott végre a közlekedési hatóság kecskeméti járműműszaki vizsgálóállomásán.

Hirdetés

A bűnügyi nyomozók az akció keretében külföldről származó járművek okiratait vizsgálták, amelynek során egy esetben közokirat-hamisítás bűntett gyanúja merült fel. A magyarországi forgalomba helyezés engedélyezésének kezdeményezése során a külföldi forgalmi engedély meghamisításának gyanúja alapján az érintett jármű dokumentumait az eljáró bűnügyi nyomozók a szükséges intézkedések megtétele céljából lefoglalták. Amennyiben beigazolódik a közokirat-hamisítás gyanúja, a bűntett elkövetőjére 3 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

 

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága a nyomozó hatósággal együttműködve kiemelt figyelmet fordít a külföldi járművek forgalomba helyezésének engedélyezése és a járművek műszaki vizsgálatai során az esetlegesen felmerülő bűncselekmények gyanújának kiszűrésére.

MegyeBács-Kiskun Megyei Kormányhivatalközokirat-hamisítás