2024.04.18, Csütörtök
Új építőipari gyár érkezik Kecskemétre
Illusztráció

Új építőipari gyár érkezik Kecskemétre

mti, magyarepitok.hu

2021.02.03. 12:14

A beruházással a város egyre jelentősebb üzemkapacitását bővíti a liechtensteini HILTI.

Hirdetés

Jelentős fejlesztésbe fog Kecskeméten az egyik első nyugati vállalat, amely még a rendszerváltás előtt fejlesztést hajtott végre a megyeszékhelyen: az 1989-ben alapított, immáron több mint 30 éves Hilti Szerszám Kft akkor a vésőgyártással indította el új gyárának útját.

A liechtensteini HILTI magyar leányvállalata K+F tevékenységet is végez hazánkban: 1997-től kezdték el a fúrók gyártását, majd a fejlesztéssel is elkezdtek foglalkozni. Így született a Martin Hilti Innovációs díjat nyert poligon véső 2004-ben. A HILTI 120 országban van jelen szerte a világon.

Most egy újabb gyár építését jelentették be Kecskeméten összesen 7,2 milliárd forint értékben.

 

A HILTI jelenleg is üzemelő kecskeméti gyára (hilti.hu)

A projekt 1,1 milliárd forintos állami támogatással valósul meg, a fejlesztés 73 új munkahelyet teremt – mondta el az eseményen Szíjjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter.

 

Világszerte működő nyolc gyárhoz csatlakozik a most bejelentett üzem

Takács Gyula, a HILTI Szerszám Kft. ügyvezető igazgatója kifejtette:

a multinacionális vállalat termékeivel főként az építőiparban dolgozóknak kínál professzionális, rendszerszintű megoldásokat.

A HILTI-nek nyolc gyára van világszerte, Kecskeméten 12 ezer négyzetméteren több mint háromezer terméket állítanak elő, a gyár több mint 300 szakembert foglalkoztat. Az új telephelyen a szerszámgyártást kiegészíti a nagy teljesítményű professzionális rendszerek szerelése, majd várhatóan a rendszerek alkatrészeinek gyártása - jelezte.

MegyeKecskemétüzemépítésHilti