2024.04.18, Csütörtök
Megtartotta első idei ülését a Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács
Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

Megtartotta első idei ülését a Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2021.02.12. 09:37

A február 10-i kecskeméti tanácskozáson az örökségvédelem témájában egy engedélyezési és egy bejelentési dokumentációt tárgyaltak meg.

Hirdetés

2021. január 1-jével jelentősen bővült a területi tervtanács feladatköre. Ez a szakmai tanácsadó, véleményező testület a településtervezésben vagy az építészeti-műszaki tervezésben, valamint az örökségvédelem területén kiemelkedő, magas szintű elméleti és gyakorlati ismeretekkel rendelkező tagokból és elnökből áll. A Bács-Kiskun Megyei Területi Tervtanács elnöke Szabó Anita állami főépítész. A tervtanáccsal kapcsolatos kérdésekben készséggel áll rendelkezésre.

A tervtanács elsősorban a tervezőnek és a beruházónak nyújt a tervezés szakaszában szakmai segítséget a jogszabályban meghatározott esetekben: egyes országos védelem alatt álló építményeket és területeket érintő örökségvédelmi eljárásokat megelőzően, valamint a településrendezési eszközök készítése során. A tervtanácshoz benyújtandó dokumentációról adatlap kitöltése szükséges, mely tartalmazza a dokumentáció, a tervező, a beruházó és az önkormányzat adatait is.

Az adatlap IDE kattintva érhető el.

MegyeBács-Kiskun Megyei Területi TervtanácsBács-Kiskun Megyei Kormányhivatal