2024.04.20, Szombat
Tovább nőtt az érdeklődés a kecskeméti MBA üzleti képzések iránt
gtk.uni-neumann.hu

Tovább nőtt az érdeklődés a kecskeméti MBA üzleti képzések iránt

Neumann János Egyetem

2020.12.10. 16:56

A Neumann János Egyetem Gazdaságtudományi Kara a legtöbbre értékelt üzleti diplomát adó Master of Business Administration szakára ismét sokan jelentkeztek: a GTK megőrizte előkelő helyét az MBA képzések terén, ahol országosan a harmadik, a vidéki egyetemek közül pedig az első helyet foglalja el.

Hirdetés

December 12-én veszi kezdetét a 2021 februárjában induló keresztféléves képzésekkel kapcsolatos ügyintézési eljárás az E-felvételi rendszerében.

Németh Edit, a Kar oktatási dékánhelyettese szerint a kecskeméti MBA képzés igazi sikertörténet. Már a szak indulásának első évében közel hetvenen kezdték meg tanulmányaikat, azóta pedig a beiratkozott hallgatók száma háromszorosára nőtt. Nagy volt az érdeklődés az ősszel meghirdetett keresztféléves felvételi iránt is: 24-en jelentkeztek a Neumann GTK-ra- köztük 18-an első helyen.

AZ MBA-képzések szerte a világon nem véletlenül örvendnek nagy megbecsülésnek és népszerűségnek – véli Németh Edit, aki maga is több, mint egy évtizede vesz részt az üzleti elitszak oktatásában, oktatásszervezésében. – A diploma értékét az, a képzés speciális voltánál fogva egyedülálló tudásanyag adja, amit a hallgatók két év alatt elsajátíthatnak, és amely gyakorlatorientált voltából adódóan a legnagyobbrészt gazdasági felsővezetőkből, vállalkozások csúcsmenedzsereiből, önálló vállalkozásukat vezető cégtulajdonosokból álló hallgatók a gyakorlatban azonnal alkalmazni tudnak. A jelentkezők közül sokan hosszú, a gazdaságban eltöltött évek után „ülnek vissza” az iskolapadba, hogy a menedzsment, marketing, a pénzügyek vagy számvitel területén tudásukat felfrissítsék, naprakészre hozzák.

A négy szemeszteres, önköltséges, félévente 280 000 Ft-ba kerülő képzést a dékánhelyettes szerint minden hallgató a jövőbe való befektetésként fogja fel, mely a megszerzett diploma révén gyorsan meg is térül: az MBA-n végzettek átlagfizetése a felmérések szerint bőven meghaladja a havi 800 000 forintot, s egyre több helyen az MBA-diploma formális vagy informális módon a vezetői felemelkedés egyik legfontosabb előfeltételévé vált. Maga a képzés két fő részből áll: az első két szemeszterben az üzleti élet „alaptárgyaira” (pl. üzleti gazdaságtan, számvitel, gazdaságpolitika, vállalati pénzügyek, üzleti jog) fokuszálnak – erre épülnek majd rá a harmadik és negyedik szemeszter immár specializáció keretében, a három fő irány (pénzügy és számvitel, vállalati menedzsment, marketing) szerint választhatók.

A magasan kvalifikált oktatók, egyetemi tanárok és docensek egy-egy szakterület legkiválóbb hazai művelői közé tartoznak, s mindannyian jelentős gyakorlati tapasztalattal is rendelkeznek: ez adja az átadott tudás igazi értékét. A tananyagok „napra készek”, a  legújabb, a járványügyi veszélyhelyzet generálta kihívásokra is reagálnak, külön térítés nélkül érhetők el, az előadások mindig szombati napra esnek, csakúgy, mint a számonkérések. Minden előadásról videofelvétel készül, mely később tetszés szerint visszanézhető. – Ennek köszönhető, hogy úgy 2020 márciusában, mint most, novemberben azonnali és zökkenőmentes volt az átállás a távolléti, elektronikus úton történő oktatásra: a szombati előadások streamelt formában kerülnek megtartásra.  Elektronikus úton bonyolítjuk majd le a mostani keresztféléves képzésre jelentkezők felvételi eljárását is – tette hozzá dr. Németh Edit.

 

A keresztféléves ügyintézési eljárás során az adatok feldolgozottságának függvényében a jelentkezőknek lehetőségük nyílik a jelentkezési sorrendjük egyszeri módosítására is: a kecskeméti GTK azzal számol, hogy a mostani jelentkezőkhöz még többen csatlakoznak. A képzésről további, részletes információ a GTK MBA-oldalain érhető el, de az érdeklődők kérdéseiket közvetlenül a kar munkatársainak is feltehetik úgy elektronikus levélben, mint telefonon, az „MBA forró vonalként” működő +36 (30) 811 26 87 információs telefonszámon.

MegyeNeumann János EgyetemMBA üzleti képzés