2024.04.24, Szerda
Ott segítenek, ahol erre a legnagyobb szükség van: kórházat támogat a KÉSZ Csoport
Fotók: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Ott segítenek, ahol erre a legnagyobb szükség van: kórházat támogat a KÉSZ Csoport

KÉSZ Csoport

2020.12.18. 09:25

A kecskeméti kötődésű építőipari társaság adományából a kórház két hónapra elegendő zsilipruhát tud biztosítani a járvány elleni védekezéshez.

Hirdetés

A koronavírus elleni védekezésben támogatja a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház Covid-részlegeit a KÉSZ Csoport. Az ötmillió forint értékű adományból a kórház egyszer használatos zsilipruhákat vásárol, ezekből ugyanis az egész világon hiány van, ezért a ruhák folyamatos biztosítása nehézséget jelent az intézmény számára. Ráadásul a kórházi dolgozók egyenként akár több szettet is elhasználnak naponta, így közel száz védőfelszerelés is elfogyhat egy nap alatt. Az adományból a kórház két hónapra elegendő zsilipruhát tud biztosítani a védekezéshez.

Fotók: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Ott szerettünk volna segíteni, ahol arra a legnagyobb a szükség van, 2020 decemberében a KÉSZ Csoport esetében ez a hely a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház. Ezer szállal kötődünk Kecskeméthez, hiszen itt van a vállalatcsoport legnagyobb telephelye, itt zajlik a legtöbb gyártási folyamatunk is, ezért bátran mondhatom: részei vagyunk a város vérkeringésének, szívünkön viseljük az itt élők sorsát”

– mondta el Metykó Tibor, a KÉSZ Csoport marketingigazgatója.

Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Naponta csaknem 100 darab védőruha fogy el

Az ötmillió forint értékű adományból a kórház egyszer használatos zsilipruhákat vásárol, melyeket a COVID-részlegek bejáratánál található ruhaadagoló automatákban helyeznek el. A ruhaalapanyagból jelenleg az egész világon hiány van, ezért a folyamatos ellátás biztosítása nehezen oldható meg a kórházak számára. A felszerelést a COVID-részlegeken a speciális kezes-lábas overall aláöltözeteként használják a dolgozók: bemenetelkor új ruhát kell felvenniük, távozáskor pedig egy speciálisan erre kijelölt gyűjtőbe helyezik azokat megsemmisítésre, így nem okoznak további fertőzési kockázatot.

Fotó: Tuba Zoltán/kepszerk.hu

Az egyszer használatos védőruhákat az intézmény nemcsak a COVID-részlegeken, hanem a napi műtéti tevékenység során is hasznosítja.

„Munkatársaink egy nap személyenként több szettet is elhasználnak, naponta nagyjából 100 darab fogy el, ezért rendkívül nagy segítséget jelent a kórház számára a KÉSZ Csoport adománya”

– mondta el Dr. Svébis Mihály. A támogatásból több ezer egyszer használatos védőfelszerelés beszerzése válik lehetővé, mely legalább egy-két havi mennyiséget fedez – tette hozzá a kórház főigazgatója.

Galéria

KecskemétMegyekórháztámogatásKÉSZ CsoportKoronavírus