2024.05.09, Csütörtök
Korszerű orvosi rendelőt alakíthatnak ki Jakabszálláson
bacskiskun.hu

Korszerű orvosi rendelőt alakíthatnak ki Jakabszálláson

bacskiskun.hu

2020.12.31. 16:47

Egy meglévő, jelenleg üresen álló, korábban bérlakásként funkcionáló épületből alakítják ki.

Hirdetés

Jakabszállás 120 millió forintot fordíthat TOP (Településfejlesztési Operatív Program) forrásból orvosi rendelő korszerűsítésére.

– A pályázati forrásból megvalósuló fejlesztésnek köszönhetően a településen működő két háziorvosi rendelő, továbbá a védőnői szolgálat egy épületbe költözik, ami a felújítást követően energiahatékony, napelemekkel ellátott, akadálymentesített környezetet nyújt a településen élők korszerű egészségügyi ellátásához. A projekt keretében nyolc parkolóhely is épül. A rendelőt egy meglévő, jelenleg üresen álló, korábban bérlakásként funkcionáló épületből alakítjuk ki. A beruházást a jövő évben szeretnénk megvalósítani – foglalta össze a terveket Szabó György Róbert polgármester.

Szabó György Róbert azt is elmondta, hogy 2017-ben 40 millió forintot már elnyert Jakabszállás ennek a tervnek a megvalósítására, azonban az a forrás kevésnek bizonyult a szükséges átalakítások elvégzésére. Az idén májusban benyújtott pályázatnak köszönhetően azonban immár 120 millió forint áll rendelkezésre, ami lehetővé teszi, hogy a település régi vágya valóra váljon. Első ízben még 2015-ben fogalmazódott meg ez az igény, ami – a jelenlegi pályázati összeggel – 2021-ben végre megvalósulhat – összegezte a polgármester.

Megyejakabszállásorvosi rendelő