2024.04.25, Csütörtök
Tároló- és gyártócsarnokot épített a soltvadkerti Uno-Drink Plus Kft.
A kép illusztráció - pixabay.com

Tároló- és gyártócsarnokot épített a soltvadkerti Uno-Drink Plus Kft.

mti

2020.11.09. 08:27

A beruházás részeként vásároltak egyebek mellett egy öblítő-töltő-záró-címkéző gépsort, hűtőegységeket és szivattyúkat, valamint laboreszközöket, mosó-tisztító berendezéseket és targoncákat.

Hirdetés

Az egyéves időtartamot felölelő fejlesztések keretében egy 639 és egy 533 négyzetméteres csarnok épült, illetve az energiahatékonyság javítása érdekében egy 50 kilowatt teljesítményű megújuló energiát hasznosító rendszert is telepítettek.

A 2008-ban alapított Uno-Drink Plus Kft. szeszesitalok hideg úton, vagyis keveréssel való előállításával foglalkozik. Az alkoholt aromakészítményekkel, illetve természetes kivonatokkal ízesítik. A termékek előállításához minden esetben elsőosztályú finomszeszt és minőségi ízesítő aromát, illetve színezőanyagokat használnak fel.


A beszerzett eszközök nemcsak az új termékek előállításában lesznek használhatóak, hanem az eddig gyártott népszerű termékek gyártási folyamataiban is. Az új termékek egyedi gyártású és csomagolású, illetve természetes alapanyagú aromákkal ízesített szeszesitalok, amelyeket 0,04 és 0,05 literes kiszerelésben forgalmaznak majd. Többletértékük az előállításukban, azon belül is az érlelési és csomagolási eljárásokban rejlik, amelynek során magasabb minőségű termékeket állítanak elő.

A beruházást a Gazdaságfejlesztési és innovációs operatív programban (Ginop) nyert mintegy 485 millió forint támogatásból és ugyanekkora összegű saját erőből valósították meg.   

MegyeUno-Drink Plus Kft.Soltvadkert