2024.03.28, Csütörtök
Megnyílt az első közösen üzemeltetett postai és takarékbanki fiók Csengődön
MTI

Megnyílt az első közösen üzemeltetett postai és takarékbanki fiók Csengődön

MTI

2020.11.06. 14:07

A két társaság júniusban bejelentett közös programjának célja, hogy a lakosság számára a korábban megszokott szolgáltatások megmaradjanak, és az ellátás minősége javuljon, a partnerek számára fenntartható üzemeltetés mellett.

Hirdetés

A Bács-Kiskun megyei Csengődön már egyetlen, közös helyen lehet igénybe venni a postai és a banki szolgáltatásokat. A Magyar Posta és a Takarékbank tesztelési szakaszba lépett közös programjának célja, hogy hosszú távon biztosítsa a kistelepüléseken élők számára az alapvető postai és pénzügyi szolgáltatások elérését, és növelje az ellátási színvonalat.

A postai és a takarékbanki hálózatban számos olyan kirendeltség működik, amelynek a fenntartása nem gazdaságos, a kihasználtsági szintje alacsony. A Magyar Posta Zrt. és a Takarékbank Zrt. közös projektének keretében az elmúlt hónapokban megvizsgálták, hogy melyek azok települések, ahol a kirendeltségek közös üzemeltetése révén hosszú távon továbbra is biztosíthatóak a postai és a banki szolgáltatások a lakosság számára.


A településen javul a korábbi ellátás minősége

A két társaság júniusban bejelentett közös programjának célja, hogy a lakosság számára a korábban megszokott szolgáltatások megmaradjanak, és az ellátás minősége javuljon, a partnerek számára fenntartható üzemeltetés mellett.

„A vidék lakosságmegtartó erejének kulcsa, hogy az alapvető szolgáltatások elérhetősége hosszú távon megmaradjon, ezért a kormány támogat minden olyan törekvést, amelyek ezen szolgáltatások megtartását célozzák” – mondta Mager Andrea, nemzeti vagyon kezeléséért felelős tárca nélküli miniszter Csengődön, a Magyar Posta és a Takarékbank közös projektindító eseményén.

A Bács-Kiskun megyei településen a postai és a banki szolgáltatások mostantól egy helyen, a Takarékbank fiókjában érhetők el.

Az optimális működés nem csupán a szolgáltatások fenntarthatóságát biztosítja a településen, hanem a lakosság számára is komfortosabb, magasabb színvonalú kiszolgálást kínál. A lakosság számára ugyanakkor a postai küldemények kézbesítése változatlan marad.


Más településeken is várható hasonló fejlesztés

A projektindító eseményen a Magyar Posta vezérigazgatója, Schamschula György és a Takarékbank elnök-vezérigazgatója, Vida József közösen leplezte le a helyi Takarékbank épületére szerelt postai pajzsot, majd átadták jelképesen az épületet.  

A Posta a tesztben érintett posták dolgozóit továbbfoglalkoztatja azonos vagy hasonló munkakörben, másik postán, de körzeten belül.

A fejlesztési program indítása új fejezetet nyithat a Magyar Posta és a Takarékbank együttműködésében. A fiókhálózat működési hatékonyságának növelése mellett olyan közös fejlesztések is megvalósulhatnak, mint a közös kiadású bankkártyák, egyéb termék- és digitális fejlesztések.

A csengődihez hasonló, közös működtetést tesztjelleggel további településeken is bevezet a Magyar Posta és a Takarékbank az elkövetkezendő időszakban. A várhatóan féléves próbaidőszak eredményeit kiértékelve dönt a két társaság a program hosszú távú sorsáról.

MegyeCsengődMagyar PostaMagyar Posta Zrt.