2024.04.27, Szombat
Folytatódik a DEMO sorozat, ezúttal is a Kecskeméti Katona József Múzeum részvételével
Fotó: www.virtualismozaikmuzeumtura.hu

Folytatódik a DEMO sorozat, ezúttal is a Kecskeméti Katona József Múzeum részvételével

Kecskeméti Katona József Múzeum

2020.11.19. 15:08

Nagy érdeklődés övezi a Mozaik Múzeumtúra és a Felelős Szülők Iskolája közös szervezésében megvalósuló DEMÓ 3 online eseményt, vagyis a Digitális Edukációs Múzeumi Órák sorozat harmadik virtuális állomását. A digitális múzeumpedagógiai esemény november 23-án debütál majd az online térben, Híres magyarok tematikával a 3-12. évfolyamos diákok számára, ahol közel 40 múzeum feladatait és játékait gyűjtik össze a szervezők korosztályi bontásban.

Hirdetés

A májusban és júniusban létrehozott DEMÓ 1 és DEMÓ 2 projektek során 16.000 látogató, több, mint 120.000 oldalletöltéssel vett részt a virtuális rendezvénysorozaton – ezúttal következik a folytatás, a DEMÓ 3 esetében eddig néhány nap alatt több, mint 200 pedagógus jelezte részvételét, tervezetten több, mint 7500 diák bevonásával országosan és határon túlról is.

 

A változatos múzeumpedagógiai tartalmak és játékok korosztályi bontásban, egy rövid regisztrációt követően minden pedagógus számára ingyenesen elérhetőek lesznek virtuális feladatsorok formájában november 23-án a DEMÓ 3 napon, illetve a későbbiek folyamán is szabadon használhatóak majd oktatási célból. Azok a tanárok, akik november 19-én estig regisztrálnak, az esemény előtt minden tartalomhoz hozzáférést kapnak, így előre megtervezhetik és megszervezhetik a november 23-i Digitális Edukációs Múzeumi Órákat a saját diákjaik számára, bárhol is tanítanak határon innen vagy túl.

 

Kecskeméti Katona József Múzeum a Kecskeméti Televízió együttműködésében a méltán híres Hunyadi család és Kecskemét kapcsolatát mutatja be az egyes köztéri alkotások, a közgyűjteményeinkben rejlő kincsek és az immár Hungarikummá nyilvánított népmesék segítségével. A kisfilm segítségével a résztvevők végigkövethetik, hogy a Hunyadi család valójában hány szállal kötődik Kecskemét városához. A kisfilmhez társul egy online kitölthető teszt is, amelynek segítségével a fiatalok tesztelhetik tudásukat.

A tartalom itt található:

http://mozaikmuzeumtura.hu/katona-jozsef-muzeum-demo3

MegyeKecskeméti Katona József MúzeumDigitális Edukációs Múzeumi Órák