2024.02.27, Kedd
Feladatlap megoldásával lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre
nepfolakitelek.hu

Feladatlap megoldásával lehet jelentkezni a Kárpát-medencei Hungarikum vetélkedőre

mti

2020.11.12. 09:39

A vetélkedőt a hungarikummozgalom további népszerűsítése, valamint a magyar nemzeti értékek megismertetése érdekében szervezi meg a Lakitelek Népfőiskola az Országgyűlés, a Hungarikum Bizottság és a Nemzeti Művelődési Intézet támogatásával.

Hirdetés

Egy 25 kérdésből álló feladatlap megoldásával jelentkezhetnek az általános és középiskolás csapatok a Kárpát-medencei Hungarikum-vetélkedőre - közölte Lezsák Sándor, az Országgyűlés alelnöke, a Hungarikum Bizottság tagja az MTI-vel.    

A játékos megmérettetésre ezúttal a Kárpát-medencei általános iskolák 7. és 8. osztályában, valamint a középfokú oktatási intézmények 9. és 10. osztályában tanuló, három diákból és egy felkészítő tanárból álló csapatok jelentkezését várják.     

A feladatlapot határidőig, 2020. december 18-áig visszaküldők 2021. január 15-éig újabb feladatot kapnak. Ennek megoldásával pedig február 15-éig lehet pályázni az elődöntőbe jutásra.     

A vetélkedőben a feladatok a Kárpát-medencei hungarikummozgalom során az egyes települési, megyei és külhoni értéktárakba választott értékek ismeretével kapcsolatosak. Az egyes kategóriák díjnyertes csapatai értékes jutalomban részesülnek.     

A vetélkedő felhívása a www.nepfolakitelek.hu honlapon érhető el.

MegyehungarikumLakiteleki Népfőiskola